(VIDEO) SVAKA IM ČAST: Medveda koji je upao u bunar seljaci spasili uz pomoć merdevina
Foto: Jutjub

Čuli ga kako jauče

(VIDEO) SVAKA IM ČAST: Medveda koji je upao u bunar seljaci spasili uz pomoć merdevina

Ludi svet -
Zalutali meda je upao u bunar u vinogradima u jednom turskom selu, a meštani su jutros bili zaprepašćeni kada su čuli buku i videli medu u bunaru

Meštani sela Makunkoj u turskom gradu Bejpazari kod Ankare uz pomoć merdevina spasili su medveda koji je upao u duboki bunar, javlja Anadolu Agencija. Zalutali meda je upao u bunar u vinogradima u pomenutom selu, a meštani su jutros bili zaprepašćeni kada su čuli buku i videli medu u bunaru.

Kako i dolikuje, najprisebnijim se pokazao šef policije sela, koji je iscrpljenom medvedu u bunar bacio hranu, a nakon što se medved nahranio, spustio mu je merdevine.

foto: Jutjub
foto: Jutjub

U početku se činilo da meda nije shvatio način na koji seljaci žele da mu pomognu, ali ponovo je policajac bio taj koji je shvatio da je okupljena masa ljudi i galama razlog zašto meda ne izlazi i svima naredio da se udalje od bunara. To se pokazalo kao ispravna odluka, jer je medved s lakoćom uz merdevine izašao iz bunara, a zatim je pobegao u obližnju šumu.

foto: Jutjub
foto: Jutjub

Vlasnica vinograda Hava Acikgoz je rekla da je medvedovo zavijanje prvi čuo njen unuk i da ne znaju koliko je vremena meda proveo zarobljen u bunaru. Dodala je da su u prvi mah mislili da je reč o lisici, ali da su ubrzo shvatili da se radi o medvedu i u pomoć pozvali upravnika policije.

http://www.youtube.com/watch?v=UUBbYcdD0aQ

(Radiosarajebo.ba)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track