Najnovije vesti

(VIDEO I FOTO) JELA KOSU UMESTO HRANE: Tinejdžerki iz želuca izvadili snop dlaka dug 1,5 metara!
Foto: Facebook

Zlatokosa sindrom

(VIDEO I FOTO) JELA KOSU UMESTO HRANE: Tinejdžerki iz želuca izvadili snop dlaka dug 1,5 metara!

Ludi svet
Kavita Kumari (15) gutala je dlake proteklih godinu dana. Njena zavisnost u početku nije bila toliko dramatična dok je jela sopstvenu kosu, ali je počela da traži dlake svuda i da ih jede

Hirurzi u Indiji uklonili su 1,5 metara dug snop dlaka iz želuca jedne tinejdžerke koja je bila toliko bolesna da je jedva mogla da proguta malo vode.

Kavita Kumari (15) gutala je dlake proteklih godinu dana. Njena zavisnost u početku nije bila toliko dramatična dok je jela sopstvenu kosu, ali je počela da traži dlake svuda i da ih jede. Čak je i drugaricama u školi čupala kosu s glave i jela je.

U međuvremenu je izgubila interes za hranu tako da su je hranili na silu, a žalila se na bolove u stomaku i malaksalost.

Kada je dospela u bolnicu u Utar Pradešu, lekari su u njenom želucu otkrili čvrstu masu dugu metar i po. Osim toga, imala je lezije u želucu i tankom crevu.

Dr Bahadur Sidart je rekao da nije očekivao da će snop dlaka biti toliko dug i da se prvi put u svojoj dugogodišnjoj karijeri susreo s nečim takvim.

Otkriveno je i da Kavita ima Zlatokosa sindrom, koji je psihološke prirode i zbog kojeg je imala potrebu da jede dlake.

Pošto su joj izvadili dlake iz želuca, Kavita se oporavlja u bolnici i uskoro će moći ponovo da jede.

"Bila je toliko slaba da smo mislili da neće preživeti još jedan dan. Nismo znali da jede kosu, iako je u nekoliko navrata i meni znala da iščupa nekoliko dlaka, ali sam mislila da to radi iz šale. Kad je prestala pravilno da jede i počela da se žali na bolove u stomaku tada smo se ozbiljno zabrinuli. Zahvalna sam lekarima što su joj spasli život", rekla je njena majka.

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...