RAZMISLITE OPET DA LI BISTE RADILI U DIZNILENDU: Tajna pravila koja zaposleni moraju da poštuju
Foto: Jutjub

Nije lako

RAZMISLITE OPET DA LI BISTE RADILI U DIZNILENDU: Tajna pravila koja zaposleni moraju da poštuju

Ludi svet -
Tajna pravila koja su otkrivena od nekih bivših zaposlenih i više su nego interesantna, od pokazivanja isključivo šakom, sve do visine, dužine kose, pa čak i boje rama za naočare

Možda ste najverniji obožavalac Diznija od svih ljudi koje poznajete, ali ako želite da radite u Diznilendu, morate da igrate po njihovim pravilima, mnoštvu pravila...

Tajna pravila koja su otkrivena od nekih bivših zaposlenih i više su nego interesantna, od pokazivanja isključivo šakom, sve do visine, dužine kose, pa čak i boje rama za naočare.

foto: Profimedia
foto: Profimedia

1. Bez upiranja prstom!

Ako se ikada nađete u Diznilendu i pitate za pravac, obratite pažnju na ruku zaposlenog. On će vam pravac pokazati sa dva prsta ili celom šakom, ali nikada sa jednim prstom.

foto: Printskrin
foto: Printskrin

2. Ne postoji odgovor "Ne znam!"

Zaposlenima nije dozvoljeno da kažu da ne znaju odgovor na neko pitanje, oni moraju odmah da nađu nekoga ko zna ili govornicu da pozovu i pitaju.

foto: Jutjub
foto: Jutjub

3. Nokti

Ženski nokti ne smeju da budu duži od četvtine santimetra i ne smeju da budu u boji.

foto: Jutjub
foto: Jutjub

4. I za naočare postoje pravila

Da, postoje pravila u ako nosite naočare. Zaposleni moraju da izaberu ramove konvencionalne boje bez vidljivog loga ili brenda.

foto: Omgfacts
foto: Omgfacts

5. Morate da imate i visinu...

Svaki kostim je isti za određeni lik, tako da glumci moraju d aimaju određenu visinu kako bi mogli da glume određeni lik iz Diznijevih crtaća.

6. Specijalno ime

Zaposleni se ne zovu "zaposleni". Njihovo zvanje je zvanično "članovi ekipe".

7. Autogrami

Zaposleni su trenirani da se potpisuju imenima svojih likova i to na određeni način. Na ovaj način svi autogrami su isti.

8. Čistoća

Razlog zašto Diznijevi prakovi izgledaju tako čisto je taj što svi zaposleni moraju da vode brigu o tome. Svaki zaposleni mora da podigne đubre koje vidi u parku, bez izuzetaka, čak ni za Pepeljugu i Jasmin.

foto: Omgfacts.com
foto: Omgfacts.com

9. Sakrijte tetovaže

Ovo i nije neko iznenađenje, ali zaposlenima je zabranjeno da imaju vidljive tetovaže ili pirsinge.

foto: Jutjub
foto: Jutjub

10. Samo po imenu

Volt Dizni je insistirao da ga svi zove "Volt", tako i na pločicama zaposlenih piše njihovo ime. Možda ovo sada deluje nebitno, ali Dizni je bio prvi koji je zaposlene oslovljavao prvim imenom, a ne po njihovoj poziciji ili po prezimenu.

11. Bez društvenih mreža

Zaposlenima je zabranjeno da pišu ili govore išta o svom poslu preko društvenih mreža. Ukoliko se ispostavi da su to uradili, istog momenta će dobiti otkaz.

12. Puštena kosa

S obzirom da zaposleni moraju verodostojno da imitiraju lik nekog Diznijevog junak, vrlo su oštri uslovi kako zaposleni treba da izgledaju. Postoje restrikcije koje se odnose na boju kose, dužinu, pa čak i na bradu.

foto: Jutjub
foto: Jutjub

13. Šifre

Zaposleni koriste mnoge šifrovane reči kako bi zadržali kult misterije. Povraćku su nazivali "proteinsko prosipanje". Sada samo koriste "Kod P"

14. Mali svet

foto: Jutjub
foto: Jutjub

Od zaposlenih koji tumače Diznijeve junake zahteva se da ostanu u ulozi non stop. Kada ih neko van parka pita nešto o bilo kojim likovima koji ne spadaju u Diznijeve junake, oni moraju da glume da ne znaju o čemu je reč i o kome pričaju.

(OmgFacts)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track