Svako veče je stavljao vlažan peškir na prozor! Od danas ćete i vi to raditi!
Foto: Profimedija

6 trikova kako da se rashladite na vrućinama

Svako veče je stavljao vlažan peškir na prozor! Od danas ćete i vi to raditi!

Ludi svet -
Uklonite sve elektronske uređaje iz spavaće sobe. Naročito kada se pune, oni stvaraju zračenja i emituju vama bespotrebnu toplotu

Ove vrele letnje noći zadaju nam prave muke sa spavanjem. Najlakše bi bilo da svako kupi po jedan klima uređaj. Međutim, to i nije baš jeftina investicija. Sa ovh 6 jednostavnih trikova, dobro ćete spavati, a opet, i sačuvati koji dinar.

1. Vlažan peškir na prozoru Otvorite prozor i stavite vlažan peškir, koji će u toplim noćima raditi kao klima-uređaj.

2. Kockice leda ispred ventilatoraDa biste ohladili sobu pred spavanje, samo stavite činiju leda ispred ventilatora

3. Izbacite sve izvore toplote iz sobeUklonite sve elektronske uređaje iz spavaće sobe. Naročito kada se pune, oni stvaraju zračenja i emituju vama bespotrebnu toplotu.

4. Hladna kupka za nogeJedna hladna kupka, ne samo da će vas rashladiti, već će vam pomoći i da lakše zaspite. Hlađenjen nogu, dolazi do automatske reakcije organizma: pojačaće se cirkulacija ka ovom delu tela, kako bi se one zagrejale.

5. Ledene čarape Posebno u toplim noćima, osvežiće vas par ledenih čarapa. Samo stavite čarape u zamrzivač, i potom ih obujte.

6. Jastuk u frižideru Da, to zvuči pomalo čudno, ali radi! Uvek tražimo onu jednu, hladnu stranu jastuka, pa zašto onda ne bismo imali obe?

likemag.com

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track