(VIDEO) AKO TRAŽITE POSAO: Poslao CV sa svim svojim manama, evo kakav je odgovor dobio!
Foto: Profimedia

Oduševio poslodavce

(VIDEO) AKO TRAŽITE POSAO: Poslao CV sa svim svojim manama, evo kakav je odgovor dobio!

Ludi svet -
Umesto da napiše koje su njegove prednosti, on je istakao svoje mane među kojima je i "nesposobnost da zapamti imena"

Džef Skardino nije poslao običan CV u kom je nahvalio sebe i svoje sposobnosti, već CV u kom je napisao koje su njegove najveće mane i koji su njegovi najveći životni i profesionalni promašaji.

Umesto da se vodi devizom “hvalite me usta, kad već neće niko drugi", Džef je odlučio da se vodi obrnutom psihologijom. On je u svom rezimeu pod kategorijom obrazovanje napisao da je "iznervirao nekoliko direktora u toku svoje karijere".

Umesto da napiše koje su njegove prednosti, on je istakao svoje mane među kojima je i “nesposobnost da zapamti imena”.

Naime, Džef je odustao od klasičnog CV, jer posle nekoliko godina pokušaja da dobije adekvatan posao shvatio da mora nešto da promeni. On se prijavio u deset kompanija, tako što je u jedne poslao svoj “iskreni” CV, a druge regularni. Dobio je odgovor na svoj regularni CV, ali ne i poziv na razgovor za posao, dok sa svojim iskrenim CV-ijem dobio je osam odgovora i pet poziva za razgovor za posao.

Jedan od zaposlednih u firmi koja ga je pozvala je njegov CV je prokomenatisao: “Mislio sam da je u pitanju šala. Međutim, kada sam pročitao do kraja CV bio sam impresioniran iskrenošću. Nikada tako nešto nisam video u životu. Voleo bih da mi je više ljudi ovakav CV poslalo”.

a relevant experiment from Jeff Scardino on Vimeo.

The relevant résumé is the first résumé that showcases your failures. To prove it works, I submitted two different applications for ten different job openings — one using my regular résumé and one using my relevant résumé. www.therelevantresume.com

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja