NAJBIZARNIJA TAKMIČENJA NA SVETU: Možda se baš vaš talenat krije ovde?
Foto: Profimedia

Da li biste učestvovali?

NAJBIZARNIJA TAKMIČENJA NA SVETU: Možda se baš vaš talenat krije ovde?

Ludi svet -
Od svetskog šampionata bezubih, do kuvanja pod 110 stepeni, bizarna takmičenja su svuda oko nas

Svuda širom sveta postoje na stotine besmislenih takmičenja. Mnoga datiraju vekovima unazad iz neke stare tradicije, dok su druga koncipirana u poslednjih nekoliko godina. Da li ste pronašli svoj skriveni talenat? Možda leži u nekim od ovih takmičenja...

foto: Profimedia
foto: Profimedia

1. Takmičenje u ekstremnom peglanju

Prošla je već decenija od prvog takmičenja u ekstremnom peglanju održanom u Nemačkoj. Osnivač takmičenja je Fil Šo, poznat u svetu peglanja kao "Para", otkrio je da će izaći iz penzije kako bi ponovo oživeo ovaj "sport".Takmičenje podrazumeva da ljudi obavljaju kućne poslove u ekstremnim uslovima, na primer dok plove niz brzu reku ili dok se penju po zidinama. Da, pročitali ste dobro, peglanje dok se verete uz zid! Jedna stvar je sigurna, mama je izabrana za ovo takmičenje, neka vežba!

foto: Profimedia
foto: Profimedia

2. Plakanje beba u sumo stilu.

U Japanu ovo takmičenje se održava već 400 godina. Majke predaju svoje bebe početnicima sumo rvačima, a cilj je da se dete rasplače, ono koje prvo počne da plače je pobednik. Ako zaplaču u isto vreme, onda je glasniji pobednik.

I ako vam se možda čini da ovo takmičenje ne može da bude uvrnutije, ako nijedna beba neće da plače, onda sudija stavlja na sebe masku đavola sve dok ne zaplaču. Ova igra bazirana je na poslovici "Plačljive bebe brže rastu". Veruje se da će glasan krik iz nevinog deteta oterati demone.

3. Šah i boks?!

Hibridni borbeni sport kombinuje civilizovanu igru uma sa brutalnošću udaranja. Šah i boks, ultimativni dobitni paket mozga i hrabrosti, jer to obično i ide zajedno, zar ne?

foto: Profimedia
foto: Profimedia

4. Takmičenje u "oblačenju" pčela

Nismo sigurni za vas, ali kada mi vidimo osu ili pčelu postoji samo jedna stvar koju uradimo - bežimo u suprotnom smeru sve dok imamo daha. Dva pčelara u Kini izgleda ne dele naše mišljenje.U stvari, cilj njihovog konkursa je upravo suprotna stvar. Takmičari moraju na sebe da privuku što više pčela za 60 minuta, dok na sebi imaju samo gaćice, čepove za nos i naočare za zštitu. Ovo je jedna od najčudnijih takmičenja za koje smo ikada čuli, ali definitivno zaslužuje aplauz. Pobednik je nosio na sebi 26 kilograma pčela u ovom takmičenju.

5. Svetsko takmičenje u rvanju prstima na nogama!

Ovo je pravi san za one čiji su fetiš noge, dok nekim drugima može da bude i noćna mora. Kao što piše u naslovu to se i radi, bez daljeg objašnjenja.

foto: Profimedia
foto: Profimedia

6. Svetsko takmičenje bezubih

Ovo takmičenje se održava jednom godišnje u Kumbriji. Samo takmičenje datira još iz 1267. godine ali se ne zna ko je bio inicijator svega. Prvi put u novinama je objavljen tekst o ovom događaju tek 1852. godine.

foto: Profimedia
foto: Profimedia

7. Kotrljanje niz brdo

Ovo takmičenje održava se jednom godišnje u Engleskoj i to je stara tradicija koja privlači takmičare širom sveta. Samo takmičenje dolazi sa određenom cenom, tačnije rezultira mnogobrojnim povredama.Nagrada je ogroman kotur sira, a bez obzira koliko volimo dobar čedar, ne bismo baš rizikovali da slomimo noge zbog njega, a vi?

8. Takmičenje u sauni

Sauna šampionat isto se održava jednom godišnje i to u Finskoj. Takmičari moraju da izdrže 110 stepeni što duže. Da, 110 stepeni! Nažalost, ovo takmičenje je obustavljeno zbog smrti jednog od takmičara.

foto: Profimedia
foto: Profimedia

9. Šampionat u nošenju žena

Internacionalno nošenje žena je trka od 253.5 metara i sadrži dve suve i jednu mokru prepreku. Pobednik je onaj par koji najbrže pređe stazu. Ime ovog takmičenja nije strogo profilisano jer možete da se takmičite i sa komšijinom ženom. Tako da, ako je vaša supruga jela mnogo pljeskavica i sladoleda ovog leta, možda je dama pored vas "lakša" opcija.

(Ilykefunny)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track