NEODOLJIV: Mačor iz Ugrinovaca pobegao od kuće, sve mačke iz sela krenule za njim!
Foto: Profimedia

Šmeker

NEODOLJIV: Mačor iz Ugrinovaca pobegao od kuće, sve mačke iz sela krenule za njim!

Ludi svet -
Učiteljica u penziji Nada Milanović (70) imala je mačka koji je u februaru 2012. godine nestao i svi ukućani su uzalud pokušavali da ga pronađu

U rudničkom selu Ugrinovci glavna tema je mačak koji se posle tri godine vratio kući, ali je ubrzo nestao, a sa njim i mačke iz komšiluka.

Učiteljica u penziji Nada Milanović (70) imala je mačka koji je u februaru 2012. godine nestao i svi ukućani su uzalud pokušavali da ga pronađu, a on se posle tri godine pojavio ispred kuće.

Nada kaže da su se svi obradovali, a mačak je sa nepoverenjem ušao u kuću i otišao na mesto gde je najčešće dobijao hranu i sasvim normalno se ponašao, kao da nije bio odsutan toliko dugo.

Ona je istakla da u ovom delu sela, koje se nalazi u blizini Ibarske magistrale, mnogi prolaznici ostavljaju male mačiće, ali ih meštani prihvataju zbog čega ih uvek ima u većem broju.

"Proletos je mačak, koji ima pet godina, ponovo nestao, ali sa njim i sve mačke iz okruženja i niko ne zna šta se dogodilo", sa čuđenjem je rekla Milanovićeva.

Najstariji veterinar u Gornjem Milanovcu Rade Jevremović je izjavio da je zanimljiva priča i da tako nešto nije čuo u svojoj praksi.

"Moguće je da je mačka neko uzeo pre tri godine i da je uspeo da se vrati kući, a što je ponovo otišao i odveo mačke ne mogu da objasnim", rekao je Jevremović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track