(VIDEO) KAD RIBARI POSTANU MAMAC: Zastrašujući video grupe kitova ubica koji jure čamac
Foto: Jutjub

Ko sad koga lovi

(VIDEO) KAD RIBARI POSTANU MAMAC: Zastrašujući video grupe kitova ubica koji jure čamac

Ludi svet -
Orke su lovile čamac i nastavile da skaču iz vode dok je čamac jurio, a nekoliko puta su došli na manje od metra od čamca

Dok su ovog utorka ribarili nekih osam kilometara od obale u blizini San Diega, Kalifornija, dva ribara, Tod i Ben, imali su ne baš prijatan susret s živahnom grupom od tridesetak kitova ubica.Ribari kažu da su prvo primetili neke životinje ispod čamca. Tek kad su se približile, shvatili su da su to kitovi ubice.Čim su shvatili o kome se radi, ribari su počeli da beže sa svojim 6 metara dugim čamcem, kojeg bi ove životinje mogle lako da prevrnu. U opisu Jutjub videa ribari tvrde da je bilo oko trideset kitova ubica, iako se na videu vidi samo nekoliko.

Orke su lovile čamac i nastavile da skaču iz vode dok je čamac jurio, a nekoliko puta su došli na manje od metra od čamca.Srećom, ribari su uspeli da pobegnu bez da je iko bio povređen. Orke su se najverovatnije samo igrale, ali ribarima nije bilo prijatno. Kitovi ubice koji u stvari pripadaju porodici delfina, putuju i love u grupama do trideset jedinki. Uprkos svom imenu, retko napadaju ljude, posebno u divljini. Smatra se da su jedne od najpametnijih, ako ne i napametnije životinje.

(Mashable)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track