(FOTO,VIDEO) Ovo je 11 najluđih profesija sveta
Foto: Ap

Postoje samo u zemljama gde su nastale

(FOTO,VIDEO) Ovo je 11 najluđih profesija sveta

Ludi svet -
Od polugolih konobarica koje vam služe jutarnju kafu, preko zakljanjača registarskih tablica, pa sve do saobraćajnih policajaca obučenih u zebre - ovo je 11 najluđih profesija, koje ne postoje nigde izvan zemlje porekla

Tradicije i okolnosti u nekim slučajevima dovele su do nastanka profesija koje postoje samo i jedino u zemlji porekla, piše Newsweek. Od mnoštva jedinstvenih poslova u svetu, izdvojili smo 11 najkarakterističnijih:1. Engleska: Dizanje labudovaU engleskim okruzima Midlseks, Sari, Bagingemšir, Berkšir i Oksfordšir postoji zanimanje nazvano "dizanje labudova". Oni koji se bave ovom neobičnom profesijom zaduženi su za brojanje i obeležavanje labudova, kao i podnošenje izveštaja ukoliko je neki od njih povređen.

Engleska: Dizanje labudova, Foto: AP
Engleska: Dizanje labudova, Foto: AP

2. Bolivija: Saobraćajne zebreGrad La Paz u Boliviji plaća ljude obučene u zebre za regiulaciju saobraćaja i pomoć pešacima prilikom prelaska ulice.Zahvaljujući kostimima, zebre lako privlače pažnju vozača, a njihova zanimljivost utiče na ljude da poštuju propise. Grad je uveo saobraćajne zebre kako bi pomogao sitnim kriminalcima i lečenim narkomanima da se vrate u društvo.

3. Iran: Zaklanjači registarskih tablica 4. Holandija: Bajs-bageristi
5. Indija: Dabavala
Indija: Dabavala, Foto: AP
Indija: Dabavala, Foto: AP

6. Japan: OšijaU gradovima kao što je Tokio, železničke kompanije upošljavaju ošije, odnosno ljude zadužene da vas bukvalno uguraju u prepunjen voz. Njihov cilj je da svi uđu u voz i da se niko ne zaglavi kada se vrata zatvore.

7. Vatikan: Švajcarska garda
Vatikan: Švajcarska garda, Foto: Reuters
Vatikan: Švajcarska garda, Foto: Reuters

8. Maroko: VodonošeU turistički popularnim delovima Maroka, videćete živopisne vodonoše u tradicionalnim kostimima i šeširima. Njihov posao je da vodu, koju čuvaju u vrećama od kamilje kože, služe turistima i žednim prolaznicima u tradicionalnim bakarnim šoljama. Najčešće su okićeni zvoncima, tako da ih je jako teško promašiti.

Maroko: Vodonoše, Foto: Reuters
Maroko: Vodonoše, Foto: Reuters

9. Čile: Kafa sa nogamaKafe kon piernas, ili "Kafa sa nogama" predstavlja kafiterije u Čileu u kojima vam kafu služe skoro potpuno gole konobarice. Na nekim lokacijama, ove devojke biće toliko provokativno obučene da ćete pomisliti da ste pošli u noćni klub, a ne na jutarnju kafu.

10. Južna Afrika: Bejbisiter nojeva 11. Engleska: Gospodar gavrana
Gospodar gavrana, Foto: Youtube printscreen
Gospodar gavrana, Foto: Youtube printscreen

(Newsweek.rs)Pogledajte još na portalu Newsweek.rs

Uhapsiće vas zbog poljupca ili žvakanja žvake: Ovo je 10 najčudnijih zakona svetaOvih 11 čudnih običaja su normalni u Japanu: Bakšiš je uvreda, neko će vas ugurati u vozNauka je dokazala: Ovih 11 sujeverja su zapravo tačnaPet stvari koje se događaju sa našim telom nakon smrtiŠta je to što nas čini ljudima? Ovih 11 teorija daje odgovor

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track