(VIDEO) OVO JE PRAVI BORILAČKI KLUB BEZ BREDA PITA: Prljave garaže, brutalne borbe i bivši mafijaši
Foto: Jutjub

Ilegalno, ali skupo

(VIDEO) OVO JE PRAVI BORILAČKI KLUB BEZ BREDA PITA: Prljave garaže, brutalne borbe i bivši mafijaši

Ludi svet -
Borili smo se u jednom skladištu u Bruklinu i Bobi se borio protiv nekog Rusa za 200 hiljada dolara. Bobi je pobedio, ali Rusi nisu hteli da plate, a zatim su izvadili pištolj, uperili ga u nas i naterali nas da kleknemo, govori Deni

Iako okruženje deluje prilično skromno, borci za samo jednu borbu uzimaju i nagrade koje premašuju 100 hiljada funti."Goloruke borbe iziskuju daleko više veštine nego klasični boks s rukavicama. Morate biti sigurni u svaki svoj udarac jer u suprotnom možete ozbiljno da povredite ruku. Borci zadaju daleko manje udaraca i postoji manje šanse da će se ozbiljno povrediti. Postoji više posekotina, ali manje dugotrajnih povreda mozga", tvrdi Deni koji borbe organizuje duž SAD.Bobi Gan je pobednik prve ikad održane borbe (2011.), a danas se smatra najboljim golorukim borcem u svetu."Radim ovo zbog svoje porodice, zbog svih boraca koji žele da ovo postane pravi sport za koji će biti dobro plaćeni. Ipak, uglavnom ovo radim zbog ponosa. Zbog porodičnog imena. Borim se od šeste godine i nadam se da ću se jednog dana boriti protiv Kimboa Slajsa. Mislim da bismo to mogli da organizujemo", govori Bobi.

Dodaje da ilegalne borbe privlače i sumnjive likove s kojima su već mnogo puta imali problema."Borili smo se u jednom skladištu u Bruklinu i Bobi se borio protiv nekog Rusa za 200 hiljada dolara. Bobi je pobedio, ali Rusi nisu hteli da plate, a zatim su izvadili pištolj, uperili ga u nas i naterali nas da kleknemo. Govorio sam mu da to ne može tako da se završi i pretio mu da ću ga ubiti. Ne verujem da bih to učinio, ali sigurno ne bih dopustio da ode s naših 200 hiljada dolara", govori Deni i dodaje da je upravo to razlog zbog kojih žele da legalizuju sport.Inače, Deni je u zatvoru proveo pet godina zbog reketiranja i pokušaja ubistva."Kad sam izašao iz zatvora znao sam da nešto moram da učinim i hteo sam da uđem u svet boksa. Bobi i ja ćemo utabati staze za ovaj sport. Pre nego što se to dogodi, moramo da ostanemo u podzemlju", objašnjava Deni.

(Index.hr)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja