ROĐENDANSKO IZNENAĐENJE: Šokirao se kada je video šta je u koverti koju je dobio od roditelja
Foto: Twitter

Pamtiće dan kada je postao punoletan

ROĐENDANSKO IZNENAĐENJE: Šokirao se kada je video šta je u koverti koju je dobio od roditelja

Ludi svet -
Hasegava je tokom proslave rođendana, od svoje majke i oca dobio lepo ukrašen koverat. Pretpostavljajući da su neki poklon i čestitka u pitanju, Juma je zatekao nešto što nije očekivao

U Japanu je 20. rođendan veoma važan. To je godina u kojoj prestajete da budete tinejdžer, a u ovoj zemlji i kada se postaje punoletan.

Za 20-godišnjeg Jumu Hasegavu to je takođe bio dan kada su se njegovi roditelji rekli „zbogom“ svojim dužnostima prema njemu.

Hasegava je tokom proslave rođendana, od svoje majke i oca dobio lepo ukrašen koverat. Pretpostavljajući da su neki poklon i čestitka u pitanju, Juma je zatekao nešto što nije očekivao. Iznenadio ga je „Ukaz o isteku roditeljskih dužnosti“.

U Ukazu se objašnjava da je napunio 20 godina, postao punoletan, i da se od njega sada očekuje da bude odgovoran član društva.

Ovo, između ostalog, podrazumeva plaćanje kirije roditeljima da živi pod njihovim krovom.

Osim toga, u Ukazu se navodi i da sada, pošto je punoletan, ima slobodu da se oženi kojom god ženom želi ali samo ako se odseli.

S druge strane, ukoliko i dalje bude želeo da živi pod njihovim krovom, mora da ima u vidu da će roditelji možda imati teškoće da „emotivno prihvate“ bilo koju izabranicu oko koje se sa njima nije ranije dogovorio.

Hasegava je rekao da je pismo većim delom napisano u šali.

U stvari, on je roditeljima već uveliko plaćao kiriju i pre njihove „ostavke na roditeljske dužnosti“.

(RTS)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track