UKLETA SLIKA KRIJE MRAČNU TAJNU: Hteli su da je prodaju, ali onda su se desile jezive stvari
Foto: Printskrin

Čudne aktivnosti

UKLETA SLIKA KRIJE MRAČNU TAJNU: Hteli su da je prodaju, ali onda su se desile jezive stvari

Ludi svet -
Sada već davne 2000. godine nepoznati prodavac ponudio je na eBay-u sliku "The Hands Resist Him" umetnika Bila Stounhema. Uskoro, ovo delo je postalo jedno od najukletijih predmeta na svetu

Na slici se vidi dečak i jeziva lutka kako stoje ispred staklenih vrata na kojima se ocrtavaju otisci bezbrojnih ruku. Delo je nastalo 1972. godine i kupio ga je holivudski glumac Džon Marli.

Nakon njega, slika je došla u posed jednog kalifornijskog bračnog para pre nego što su ga oni stavili na eBay i pokušali da prodaju, piše portal Oddee.com.

Prema priči novih vlasnika, figure na slici se tokom noći pomeraju, a nekada čak i nestaju iz rama! Dečak sa slike je, tvrde vlasnici, jednom ušao u sobu u kojoj je slika visila. Bebe i mala deca oduvek su plakala kada bi neko pokušao da ih prinese delu.

Ima svedočanstava o tome da su se i odrasli osećali loše pri pogledu na sliku - neki su pali u nesvest, drugi su imali osećaj da ih neko posmatra, a bilo je i onih koji su pri susretu sa delom osetili nalet vrelog vazduha, kao kad neko otvori uključenu rernu.

Foto Printskrin
Foto Printskrin

Priča o ukletoj slici je na eBay-u dobila još mračnije tonove. Mnogi korisnici su tvrdili da im je pozlilo pri samom pogledu na sliku na monitoru, a jedan potencijalni kupac je otišao toliko daleko da je izjavio da je njegov potpuno nov štampač odbio da štampa sliku iako je sasvim normalno radio i pre i posle toga.

Na kraju, sliku je kupila jedna galerija iz Mičigena gde se i danas nalazi. Nakon što su čelnici te kuće kontaktirali autora dela, on je bio iznenađen kada je čuo da je njegova slika u centru interesovanja ljubitelja paranormalnih aktivnosti. Ipak, pomenuo je da su čak dva kritičara koja su među prvima videla njegovo delo, umrla nedugo nakon toga.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track