BRAVO SVETE! 17 zemalja u kojima se smatra da su grudi opasnije od oružja!
Foto: Chris Cunningham

Da li se šalite?

BRAVO SVETE! 17 zemalja u kojima se smatra da su grudi opasnije od oružja!

Ludi svet -
Bebama grudi služe za ishranu, muškarcima i ženama za zadovoljstvo, a svako na svetu ili ih je držao u ruci ili ih poseduje - ipak u 17 zemalja širom sveta, pokazivanje grudi u javnosti je zabranjeno, dok predmeti dizajnirani da ubijaju ljude su sasvim prihvatljivi.

Evo u kakve probleme mogu da vas uvale grudi u sledećim zemljama...IrskaIako je tehnički legalno da posedujete oružje u Irskoj, ne poseduju ih svi - čak je i policija nenaoružana sila. Međutim, Irska ima dugu istoriju katolički inspirisanih zakona koji nameću drakonske mere o pitanjima javne pristojnosti, kao što je cenzura i golotinja. Ako žena u javnosti pokaže svoje grudi, one se suočavaju sa 6 meseci zatvora ili sa novčanom kaznom od 634,87 evra.Ovo je zabrinjavajuće, ali s druge strane Irska je konačno na putu progresije od kada je dozvolila istopolne brakove na referendumu prošle godine.

foto Channel 4
foto Channel 4

IslandUprkos dobijanju međunarodne pohvale za hapšenje bankara odgovornih za krah 2008. godine, Island idalje smatra da je ženska golotinja opasnija i od toga. Čak je i Bjork morala svoje grudi da preruši u video spotu jer su grudi robota dozvoljene, iako su beskorisne.

foto Chris Cunningham
foto Chris Cunningham

MeksikoBićete uhapšeni u Meksiku ako javno pokazujete grudi, mada je potpuno legitimno da nosite puištolj sa kojim možete da ubijate ljude. Kako zemlja odgovorna za postojanje Selme Hajek stavlja oružje ispred grudi.

foto IGN
foto IGN

BrazilIako je u redu da Ronaldo pokaže svoje gole grudi svetu, isti zakon se odnosi na žensku populaciju koja može da se suoči sa 3 meseca do godinu dana zatvora ili sa novčanom kaznom.

foto FootyForTheSoul
foto FootyForTheSoul

Rusija

U Rusiji je potpuno u redu da lider iste bude u toplesu na "slikama sa odmora", ali ako žena uradi nešto slično, suočiće se sa novčanom kaznom.

foto ExtraordinaryIntelligence
foto ExtraordinaryIntelligence

TurskaTurske žene mogu da se suoče sa kaznom ako prikažu grudi u javnosti. U aprilu prošle godine zamenik premijera Bulent Arink predložio je da bi trebalo da postoji zakon koji bi zabranio ženama da se smeju u javnosti.

MonakoEvo je princeza Šarlin od Monaka kako uživa na plaži pokrivena od glave do pete u nepromočivi kostim uprkos toplim mediteranskim vodama. Zašto? Jer u Monaku možete da budete gonjeni za izlaganje grudi u javnosti.

MaltaMislite da je dovoljno biti ostrvo sa plažama usred Mediterana kako bi se podstakao zakon o javnom izlaganju grudi, međutim ne. Na Malti bi ste platili novčanu kaznu ili biste otišli u zatvor ako vam sklizne kupaći.

foto Continuityofman
foto Continuityofman

PakistanU Pakistanu je potpuno u redu da nosite oružje sa sobom, ali da imate izložene grudi - to već nije prihvatljivo i bićete kažnjeni sa 200 rupija ili zatvorom.

SingapurSingapur dozvoljava nošenje oružja, ali izlaganje grudi je 90 dana zatvora ili kazna 2.000 dolara.

Ujedinjeni Arapski EmiratiU prestonici keša, suočili biste se sa 6 meseci zatvora ukoliko biste pokazali grudi!

Tajland

Pokazivanje bradavica u javnosti na Tajlandu koštaće vas 500 bahti, otprilike oko 15 evra, otprilike ista cifra koju biste platili prostitutki u baru na Tajlandu. Neverovatno!

SirijaU ratom pogođenoj Siriji, žene koje odluče da se ne pokrivaju cele, rizikuju da budu ponižene u javnosti, pretučene, zatvorene i kažnjene, samo zbog pravila Boga koja možda, a možda i ne postoje.

IrakKao i u Siriji, žene rizikuju javno ponižavanje...

Sudan

Ako slobodnom voljom rešite da pokažete grudi u Sudanu suočićete se sa poprilično varvarskom kaznom, 50 udaraca bičem, ironično za to vam skidaju odeću.

foto Reddit
foto Reddit

EgipatUprkos tome što su sve žene na čuvenim hijeroglifima sa golim grudima, u stvarnosti to je veća pretnja nego pištolj i dobili biste zatvorsku kaznu. Jer, očigledno, to je fer!

MarokoMožete da hodate ulicom sa pištoljem u Maroku bez problema,, alo ako ste zamenili pištolj sa golim grudima onda možete da budete zatvoreni do 2 godine ili da se suočite sa proterivanjem.

Bravo svete!

(Unilad)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track