(VIDEO) Planinski lav prodat je kao mladunče i maltretiran za zabavu ljudi. Ovo je njegova sudbina
Foto: Printskrin

Srceparajuća priča

(VIDEO) Planinski lav prodat je kao mladunče i maltretiran za zabavu ljudi. Ovo je njegova sudbina

Ludi svet -
Stariji planinski lav je proveo ceo svoj život zakačen lancima za prikolicu jednog cirkuskog kamiona. Međutim, posle dve decenije, ova veličanstvena životinja je konačno napravila prve korake ka slobodi.

Mufasa je planinski lav koji je spasen iz jednog ilegalnog cirkusa u Peruu početkom ove godine. Verovatno je još kao mladunče prodat kao egzotična životinja i od tada se vozio u zadnjem delu jednog kamiona i bio je primoran da izvodi tačke za zabavu lokalnog stanovištva.

Kada nije nastupao Mufasa je bio zakačen lancima u prikolici kamiona gde bi se sklupčao iza šipki za šator i zaspao.

"Bilo je srceparajuće videti Mufasu vezanog među cirkuskom opremom kako živi u zadnjem delu kamiona. Teški okovi i lanci su bili obmotani oko njegovog tela i dok smo ih sekli sa njega on se protegao, konačno slobodan", rekao je Žan Krimer, predsednik udruženja „Animal Defenders Internationa“ u svojoj izjavi.

U vreme akcije spasavanja, Krimer je opisao scenu kao "najtužniju stvar koju ste ikada videli, jadna životinja nije izgledala kao da je uopšte živa“. Na sreću, Mufasa je spašen u okviru akcije udruženja za oslobađanje životinja koje su protivno zakonu nastupale u cirkusima u Peruu i to posle osmočasovne prepirke sa njegovim vlasnicima.

Mufasa je bio veoma neuhranjen, ali oštećenja su bila i psihička, jer je izgledao veoma nervozno i kao da se plaši ljudi. Nakon akcije spašavanja, Mufasa je dobio neophodnu negu i pažnju i kada se potpuno oporavio, vraćen je u prirodu, u Tarikaja Ekološki Rezervat.

Njegova priča je strašna i srceparajuća, a on je jedna od reko 100 životinja koje su spašene u ovoj akciji. ADI udruženje će nastaviti svoje napore da se zaustavi ovakvo zlostavljanje životinja i da svi dobiju srećan život kakv zaslužuju.

Pogledajte Mufasinu neverovatnu priču.

(Dodo)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja