OPREZ! OVOG ČOVEKA UJEO JE KOMARAC: Ono šta se desilo sa njegovim licem je zastrašujuće!
Foto: Ilyke.com

Neverovatno

OPREZ! OVOG ČOVEKA UJEO JE KOMARAC: Ono šta se desilo sa njegovim licem je zastrašujuće!

Ludi svet -
Čoveka sa prezimenom Zang (30), ujeo je komarac za glavu, čime je njegovo lice nabubrilo do veličine lopte za dva meseca.

"Jasno se sećam da me je ujeo komarac 26. maja", rekal je Zang i da se seća kako je stisnuo mesto kako bi ublažio svrab. Međutim, koža oko mesta ujeda počela je da dobija gnojne simptome. Nešto kasnije, celo njegovo lice se nadulo i usbe su mu bile jako otečene. On čak nij emogao ni da otvori oči.15. juna Zangova telesna temperatura porasla je na 39 stepeni. Osim groznice, Zang je imao i druge simptome. Otišao je u bolnicu u Luojang, 29.juna.

U naredna dva meseca, on je bio u bolnicama u Džiangsu, Šanksi, Henan i Peking. Lekari su mu rekli da mu ne treba nikakav poseban tretman osim hladnih obloga na ujedu i da ostane miran.Dai Tao, direktor odeljenja za plastičnu hirurgiju rekao je da je povrgao Zanga raznim fizičkim ispitivanjima, a rezultati pokazuju da Zang nema problema sa srcem i plućima. Facijalni otok čisto je izazvan ujedom komarca.

Obično simptomi ujeda komarca traju do 48 sati nakon ujeda. Zašto je onda ujed komarca izazvao toliko ozbiljan otok? Daj Tao rekao je da otok znači da je imuni sistem počeo da reaguje na hemikalij eujeda.Gospodin Zang dobio je otkaz u Julu jer je često bio odsutan sa posla zbog medicinskih tretmana. Sada se odmara kod kuće.Naša tela su drugačija i svaka reakcija na njima može da bude drugačija. Najbolja opcija i za ujede od komaraca je - prevencija. Namažite se kremama protiv ujeda, ali svakako treba da znate kako vaše telo reaguje.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track