NAJGORI BOŽIĆNI MASAKR: Jeziv dan u istoriji praznika koji će vas proganjati u snovima!
Foto: Firsttoknow

Tajna je ostala skrivena

NAJGORI BOŽIĆNI MASAKR: Jeziv dan u istoriji praznika koji će vas proganjati u snovima!

Ludi svet -
Tražite depresivan način za početak sezone praznika? Na katolički Božić 1929. godine, Čarli Loson ubio je svoju porodicu na imanju u Rural Stroks Kauntiju, Severna Karolina, pre nego što je sam sebi oduzeo život.

Ovaj masakr poznat je kao jedan od najstrašnijih u istoriji Božića.Žrtve oca uključivalo je šestoro dece, zajedno sa suprugom Fani sa kojom je bio u braku skoro 20 godina. Najmlađe dete, Meri Lu koju možete da vidite u na slici u naručju majke, imala je samo 4 meseca. Bilo je ukupno osmoro dece u porodici, ali oni su umrli od upale pluća nekoliko godina pre krvoprolića.Najstarije dete, Džejms Artur (16) bio je jedini koji je preživeo. I to samo zato što je bio poslat da završi neke obaveze tog tragičnog popodneva - ne znajući šta će se dogoditi celoj njegovoj porodici.

Posle povratka iz šetnje po snegu gde je skupljao čaure sačmare sa rođakom, kada je stigao kući dočekao ga je stravičan prizor njegove ubijene majke, braće i sestara. Njegov otac ih je ubio, jednog po jednog, bilo da ih je upucao ili tukao do smrti. Mrtvi su uključivali njegovu sestru 17-godišnju Meri, 12-godišnju Keri, 7-godišnju Mejbel i bebu Meri Lu, kao i braću 4-godišnjeg Džejmsa i 2-godišnjeg Rejmonda.Iako je bilo nekoliko teorija zašto je glava porodice uradila nešto tako grozno, on je tajnu odneo sa sobom u grob.Posle pokolja, Čarli je složio tela tako što je stavio ruke preko grudi i kamenje ispod glave.Zatim je otišao u šumu i sebi oduzeo život, ali ne pre nego što je koračao napred-nazad. Legenda kaže da pre nego što je povukao okidač, zabrinuto razmišljao o tome šta je uradio.

Jedna od najpopularnijih teorija je da je otac ostavio u drugom stanju svoju ćerku Meri i rešio je sve da ubije kako se tajna ne bi otkrila. Drugi spekulišu da je ubio svoju porodicu jer je bio u strašnim dugovima i nije želeo da žive u siromaštvu. Međutim, istina nikada neće biti otkrivena.Cela porodica sahrenjena je zajedno na jednoj parceli odmah izvan grada.

Artur je nastavio da živi svoj život i imao je četvoro dece sa svojom ženom. Nažalost, poginuo je u saobraćajnoj nesreći 1945. godine.

(Foto: First to Know)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track