HRVATICA KOJA VOLI SRBE: Ako zavijate ko folk pevačice oprostiće vam kaznu za parkiranje!
Foto: Printscreen/Instagram

Priča koja je zaludela internet

HRVATICA KOJA VOLI SRBE: Ako zavijate ko folk pevačice oprostiće vam kaznu za parkiranje!

Ludi svet -
Morana Mamić, poznata dizajnerka hrvatskog porekla koja živi u Londonu, svojim pričama na društvenoj mreži Instagram redovno oduševljava svoje pratioce.

Morana, sa preko 90.000 pratilaca, uticajna je i sve što napiše širi se munjevitom brzinom. Pre nekoliko meseci nasmejala kada je u svom tekstu objasnila zašto Hrvatice vole Srbe, pre svega jer su ljudi su savršeni domaćini, a uz to su visoki, markantni i pametni, a sad je došla na red i došla muzika sa Balkana.

Naime, Morana je razočarana što tekstovi folk pesama predstavljaju ženu kao potčinjenu.

"Jutros sam uzela Jozin auto i otišla do prodavnice po životne namirnice. Upalim auto i krene muzika. Balkan hitovi. Do prvog zavoja i refrena ova u pesmi je bila zgažena, prevarena i odbačena, ali ga svejedno na kolenima moli da se pomire. Druga je mrtva pijana i razvaljena u nekoj hotelskoj sobi i traži nešto za glavobolju. Treća je od nule stvorila Porše Kareru. I baš svaka, ali svaka pati za opasnim frajerom koji fura druge ribe, a ona u bedu jer nju ne j..e!

Na šestoj pesmi sam se tako iznervirala kada mu je glupača sve spremna da oprosti da sam skoro udarila biciklistu. Pa j..em ti život, koji to šovinisti pišu takve tekstove?! Ili je problem u ženskim glavama koje vole da glume ulogu podređene, zgažene i nesrećnom ljubavi zaražene paćenice?! Uglavnom, dok sam došla do "Whole Foods", sve na CD-u bile su alkoholičarke, dro.e i od lažne ljubavi napaćene jadnice! Samo je jedan poštenjak pevala da bi bio njeno sunce, ali na kraju pesme je shvatila da je ludak!

Uđem u prodavnicu, uzmem kolica, krenem da trpam sve redom i pitam se: Pa, zašto mi žene znamo samo da izigravamo naivne, napaćene jadnice?! Pa, ja da pišem pesme nekoj pevačici, ta bi bila heroj brate, pomela bi Balkan, zgazila bi svakog frajera, a parkirala bi kao Hamilton pod ručnom, direktno pred terasu kafića. Nakrcana kesama izlazim napolje. Kraj auta stoji neki debeli frajer sa notesom u ruci. Pitam ga gde je problem sir?! Kaže on: "Parkirali ste na mesto za "permit holders only".

"Oprostite nisam videla znak", kako sam to rekla pogledam iznad njegove glave, a ono znak velik kao traktorska guma. Kaže frajer: "Kazna je 160 funti i krene pisat." Kad sam čula 160 funti, tako sam krenula da zavijam da mi sve one jadnice i paćenice sa CD-a nisu bile do kolena. Čak sam svom engleskom dodala i ruski naglasak, da ispadnem još veća ruska plava jadnica. I znate šta ću vam reći: Uspelo je!

Pegavi Englez koji bi rođenoj majci napisao kaznu propustio je jednu napaćenu, potlačenu i na sve spremnu Balkanku u S Klasi i pustio me! Sela sam u auto, odvrnula muziku i na sav glas do doma pevala: "Iskoristi moje mane, sutra pričaj na sve strane, da ovakvu nisi imao, neka čuje neka sazna da nije se u Londonu platila kazna!", napisala je Morana.

A photo posted by Morana Mamic (@morana_mamic) on Dec 20, 2015 at 11:00am PST

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track