10 NAJBIZARNIJIH GRADOVA NA SVETU: U nekima od njih žive patuljci
Foto: Printscreen Twitter

Neverovatno

10 NAJBIZARNIJIH GRADOVA NA SVETU: U nekima od njih žive patuljci

Ludi svet -
Ako mislite kako su vam grad i susedi čudni, nakon što saznate više o gradovima s ove liste, verovatno ćete promeniti mišljenje i shvatiti kako živite u mirnom i dosadnom gradu.

Predstavljamo vam 10 bizarnih gradova, koji su ponati po bizarnim imenima preko nezamislive arhitekture do naselja u kojem samo žive ljudi patuljastog rasta.

1. Supilin (Estonija) - Ukoliko volite jednostavnost, samoću i povrće, ovaj mali estonski grad pravo je mesto za vas. Mnoge su kuće ovde drvene i neobične, a ulice nose imena po vrstama povrća.

2. Misola (SAD) - Zovu ga "američkom prestolnicom silovanja", ali je to ime zapravo potpuno promašeno. U poslednje tri godina ovde je prijavljeno oko 80 slučajeva silovanja, ali je to zapravo prosečan broj za Ameriku.

3. Esident (SAD) - Smešten u Merilendu, ovaj gradić po popisu stanovništva od pre pet godina broji 325 duša.

4. Elista (Rusija) - Ovaj grad još je poznat i pod nazivom "šahovski grad". Očito su arhitekti i dizajneri bili zaljubljeni u ovu igru, jer u gradu na svakom koraku možete naići na šahovske table i ostale stvari vezane uz ovaj sport.

Foto Printscreen Twitter
Foto Printscreen Twitter

5. Tems (Kina) - Iako je smešten u srcu Kine, grad je čista imitacija klasičnog britanskog grada. Engleska arhitektura, kuhinja, pa čak i crvene govornice ovde su preslikane, tako da ako želite posetiti Englesku idite u Tems.

6. Faking (Austrija) - Iako nosi ovo ime već vekovima, globalno je postao poznat kad su u njega u Drugom svetskom ratu ušli američki i britanski vojnici. Stanovnici su jednom pokušali promeniti ime, ali je ipak zaključeno kako bi na taj način dolazilo manje turista, posebno britanskih i američkih i trošili ovde novce.

7. Monovi (SAD) - Nalazi se u Nebrasci, a veroatno je jedini grad na svetu u kojem živi tek jedna osoba. To je stara gospođa, koja poseduje bar i knjižnicu a otvara ih samo kad naiđu gosti.

8. Naselje patuljaka (Kina) - Već iz naziva možete zaključiti o čemu je reč. Ovo je malo slatko mesto u kojem se patuljci mogu osećati ugodno i udobno, bez da ih ostali gledaju čudno. No, nažalost, grad sve više i više postaje turistička atrakcija, gde "visoki" dolaze videti život patuljaka.9. Kober Pedi (Australija) - Ovo smo već videli na filmskom platnu, no u Australiji postoji pravi grad koji se nalazi ispod zemlje, napravljen na mestu napuštenih rudnika. Poznat je kao opušteno i zanimljivo mesto, posebno za vreme velikih letnih vrućina.

10. Majkjima (Japan) - Oni koji ovde žive, plaćeni su od strane japanske vlade. Grad se nalazi praktički na aktivnom vulkanu i stanovnici su izloženi iznimno visokoj koncentraciji sumpora celi dan. Mnogi stanovnici iz tog razloga prisiljeni su nositi gas maske 24 sata dnevno.

Foto  Printscreen Twitter
Foto Printscreen Twitter

(punkufer.dnevnik.hr)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track