RASPUĆIN JE BIO APSOLUTNO ČUDOVIŠTE: Ovih 9 slika su dokaz za to. Ako ne verujete, pogledajte!
Foto: Viralnova

Manipulator?

RASPUĆIN JE BIO APSOLUTNO ČUDOVIŠTE: Ovih 9 slika su dokaz za to. Ako ne verujete, pogledajte!

Ludi svet -

Ako ste uopšte upoznati sa ruskom istorijom, onda znate priču o Grigoriju Raspućinom.

Raspućin je bio religiozni mistik koji je bio vrlo dobrodošao u kući Cara nakon što je tvrdio da može da mu izleči sina od hemofilije.Raspućin je svakako bio doktor, ali u glavi Aleksandre Fjodorovne - Careve supruge - on je imao magične isceliteljske moći.Rapućin je viđen kao kontroverzna figura do dana današnjeg, njegov uticaj na Carevu politiku je još uvek pitanje na raznim debatama.

Opšte je prihvaćeno da je Raspućin vršio uticaj na stidljivu Fjodorovnu i tako se ubacio u kraljevsku porodicu.

Iz svoje sigurne pozicije koja je išla u korist carice, Raspućin je bio slobodan da radi šta hoće. Međutim, njegovo neprikladno ponašanje brzo je narušilo njegov ugled među plemićima.

Ovaj animozitet doveo je i do pokušaja ubistva koje se dogodilo neposredno pre početka Prvog svetskog rata.

Kada je počeo rat, Raspućin je idalje uživao naklonost kraljevske porodice. Kako su stvari krenula na gore u Rusiji, Raspućin i carica ubedili su cara Nikolaja II da treba da otputuje lično na liniju fronta i komanduje vojskom.

Ova odluka na kraju je dovela do revolucije u Rusiji koja je izrodila Sovjetski savez.

Tokom tih godina, bez uticaja cara da ih zaustavi, članovi plemstva počela su da kuju zaveru za još jedan atentat. Oni su bili odlučni da ne propadnu.

U noći 17. decembra 1916. godine, oni su napravili svoj korak.

Raspućin je bio pozvan na večeru kod jednog plemića. On je poslužen čajem sa cijanidom. Kada naizgled to nije imalo efekta na njega, njegov domaćin ga je upucao iz blizine. Ni to nije bilo dovoljno da umre i Raspućin je pobegao. Stigao je do dvorišta kada je još jednom upucan i uveden unutra. Oni su mislili da je delo učinjeno, ali kada se telo opet pomerilo, upucali su ga još jednom...samo što su ovoga puta, pucali u glavu.

Posle toga, pokušali su da spale telo...

Prema legendi, Raspućinovo telo pokušalo je da sedi nakon što su zapalili vatru. Nepotrebno je reći da su posmatrači bili užasnuti. Međutim, ono što se dogodilo je potpuno normalno. Kada je izloženo plamenu, naše tetive su napete i onda se opuštaju. Tertive se pre kremacije seku baš iz tog razloga.

(ViralNova)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja