PSOVALA I PRETILA: Profesionalnom penjaču žena presekla uže na osmom spratu
Foto: Profimedia

Zbog antene

PSOVALA I PRETILA: Profesionalnom penjaču žena presekla uže na osmom spratu

Ludi svet -
Profesionalni penjač u Moskvi preživeo je pad sa osmog sprata nakon što mu je gnevna žena presekla uže za koje je bio pričvršćen tokom renoviranja zgrade u kojoj ona stanuje, a pogubni ishod je izbegao zahvaljujući dodatnom bezbednosnom užetu, samo par metara od zemlje.
Ilustracija (Foto:Profimedia)
Ilustracija (Foto:Profimedia)

Između penjača Maksima Merkuševa i 49-godišnje žene je, prema juče objavljenim detaljima slučaja koji se dogodio 31. januara, neposredno pre incidenta došlo do rasprave, preneo je "Raša tudej", pozivajući se na saopštenje Istražne komisije moskovskog regiona.

Požalivši se da joj je tim profesionalnih penjača oštetio TV antenu tokom izvođenja radova na zgradi u kojoj stanuje, žena je upozorila Maksima da će mu preseći uže.

"Izašla je dok sam radio kod njenog balkona i rekla da ćemo morati da joj popravimo antenu ako je uništimo. Onda je počela da psuje preteći da će mi preseći uže ako ne siđem", rekao je Maksim za ruski novinski sajt "Lajfnjuz".

Jedan od njegovih kolega čuo je raspravu i dodao Maksimu dodatno uže.

Maksim kaže da ona nije očekivala da će uže pući tako brzo, te da je želela samo da ga uplaši i malo ga zasekla, ne sluteći šta će uslediti.

Sutradan mu se, kako kaže, kroz suze izvinila.

"Bio sam prestrašen. Nikad mi se u životu tako nešto nije dogodilo. Isprva nisam čak ni bio svestan šta se dogodilo. Najpre sam zaboravio na taj događaj, a onda sam počeo da razmišljam o tome...Moglo je da bude i gore", zaključio je Maksim.

O ovom incidentu pokrenuta je krivična istraga, a žena je u pritvoru na osnovu optužbi za "pokušaj ubistva", saopštila je Istražna komisija.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track