DECA SU PRONAŠLA PEĆINU: U njoj se nalazilo 17 malih kovčega! Ovo nije stara priča o duhovima!
Foto: Viralnova

Istinit događaj!

DECA SU PRONAŠLA PEĆINU: U njoj se nalazilo 17 malih kovčega! Ovo nije stara priča o duhovima!

Ludi svet -
Ako ikada budete imali priliku da posetite glavni grad Škotske, Edinburg, to je doživljaj koji vam preporučujemo. Ovaj istorijski grad prepun je prelepih područja, zvukova i mirisa.

Ipak, i on ima svoje misterije.Ako samo ukucate u Gugl pretraživač priče o duhovima Edinburga, dobićete dovoljno materijala da čitate ceolog života. Danas, ne pišemo o nekoj staroj priči o duhovima. O, ne! Istraživaćemo nešto još jezivije!1836. godine, grupa mladića bila je u lovu na zečeve na brdu poznatom kao Arturovo sedlo.

Dok su tražili zečije rupe, naišli su na nešto što nisu očekivali da će naći.

Sakriveno u maloj pećini, dečaci su otkrili 17 minijaturnih kovčega, a u svakom se nalazila mala drvena figura.

U početku, meštani su verovali da su figure napravljene za veštičarenje. Ipak, policijska istraga je došla do još jedne jezive mogućnosti.

Neki su mislili da su mali kovčezi nekako povezani sa ubistvima Burka i Hare, koje se odigralo u Edinburgu 1828. godine.

Burk i Hare bili su par irskih imigranata koji su ubili 16 ljudi, a tela su potom prodali doktorima za vežbanje. na kraju su uhvaćeni i pogubljeni.

Razlog zbog kog su ljudi verovali da su kovčezi povezani sa ubicama je zbog broja. Veruje se da 17 kovčega predstavlja broj žrtava Burka i Hare, zajedno sa prvim telom koje su prodali (čovek je umro prirodnom smrću).

Nažalost, većina ovih kovčega je ili uništena ili je nekako nestala. Oni koji su ostali nalaze se u Nacionalnom muzeju Škotske.

(ViralNova)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track