SENKA SE POJAVLJUJE NA FOTOGRAFIJAMA GODINAMA: Sada je napokon dobila i ime i priču! Predator!
Foto: Viralnova

Perspektiva!

SENKA SE POJAVLJUJE NA FOTOGRAFIJAMA GODINAMA: Sada je napokon dobila i ime i priču! Predator!

Ludi svet -
Dok je pregledao na stotine starih fotografija, kolekcionar Žan-Mari Done primetio je šablon. Ova podudarnost nema nikakve veze sa scenama, subjektima ili pozadinom.

Nema veze ni kako su fotografije postavljene ili zašto su na prvom mestu uslikane. Ima veze sa nekim ko stoji iza objektiva!

On je samo senka. On je hiljade ljudi i jedna osoba u isto vreme. On je karika koja nedostaje na ovim fotografijama. Po Doneovom mišljenju, on je predator.U limitiranoj knjizi pod imenom "Predator", Done pokušava da sastavi imaginarnu priču - priču koja uzima bezopasnu figuru i pretvara je u nešto zlokobno.

Fokusiran je samo na slike na kojima figura nosi šešir, Done nas poziva da pratimo predatora kroz decenije.

Senka koja je nekada prošla neopaženo, postala je fokus gledalaca.

Izmišljanjem zajedničkog iskustva za ove senke, Done nas izaziva da vidimo dalje od očiglednog vizuelnog narativa i dobijemo osećaj da nas neko posmatra.

U stvarnosti, ove senke pripadaju različitim ljudima. Pripadaju fotografima koji su slikali nevine trenutke dok su imali šešir na glavi što je bila moda u tom trenutku. Zanimljivo je kako neke stvari mogu da dobiju potpuno drugačiju koncepciju kada samo malo drugačije pogledate na stvari.

(Feature Shoot)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track