10 RAZLOGA ZAŠTO VAS PRODAVCI TAJNO MRZE: #4 je zaista odvratan!
Foto: Lifebuzz

Sada znate

10 RAZLOGA ZAŠTO VAS PRODAVCI TAJNO MRZE: #4 je zaista odvratan!

Ludi svet -

Prodavci zaista moraju da trpe svašta kako bi izgurali jedan radni dan. Ipak, nekako izguraju sa puno strpljenja, ljubaznosti i osmehom na licu - ali ipak postoje neke stvari koje ih zaista naljute.

Ispod smo naveli neke savete kojih treba da se pridržavate kada su u pitanju prodavci.1. Ulazak u radnju 5 minuta pred zatvaranje, a onda polako kupujete!Prodavci su na nogama po ceo dan, vreme zatvranja je njima dragoceno. Svako ko uđe u radnju 5 minuta pred zatvaranje i očekuje da isprobava garderobu lagano steći će neprijatelja!

2. Uništavanje lepo složene garderobe!Da bi se savršeno složila garderoba potrebno je vreme. Nemojte samo da pobacate stvari, samo jer vam se može!

3. Ne dirajte lutkeProdavci moraju da nameste i obuku lutke, pa baš i ne cene previše kada se ljudi osećaju dovoljno slobodno da ih pomeraju ili skidaju garderobu sa njih - dešava se i češće nego što mislite.

4. Da ih pitate da probaju garderobu za vašu ženu/devojku/sestru jer izgledaju otprilike "njihove veličine".Sve u svemu: Ovo je jezivo i ovo ne treba da radite!

5. Uništavanje kabina za presvlačenjeNe biste verovali koliko neke kabine mogu da budu užasne. Imajte u vidu da neko (pravo ljudsko biće) mora da ih očisti, pa pokušajte da budete uredni!

6. Kada pustite dete da divlja po radnji!Većina prodavaca ima posao koji ima jer ne žele da budu bebisiteri. Nemojte ih terati da to rade dok vi kupujete.

7. Krađaprodavci su obično istrenirani da se snađu u ovakvim situacijama, to ne izgleda dobro!

8. Na telefonu ste tokom celog procesa plaćanja.Ovo je jednostavno bezobrazno na nivou osoba-osoba. Ovo isto važi i za konobara koji dolazi da primi narudžbinu.

9. Tražite popust iako nema popusta za taj produkt.Prodavci ne prave pravila u radnjama, zato nemojte njih da pitate za popust. Oni nemaju moć da to urade i jako je iritantno kada ih to neko pita milion puta.

10. Vaša kreditna kartica ne valja.

Ovo se dešava i najboljima od nas. Bez osuda. Samo nemojte da maltretirate radnika da milion puta provlači karticu!

(Life Buzz)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track