SPREMALA SE DA BACI OVE STARE VHS TRAKE: Ono što je pronašla unutra donelo joj je bogatstvo!
Foto: Boredomtherapy

SPREMALA SE DA BACI OVE STARE VHS TRAKE: Ono što je pronašla unutra donelo joj je bogatstvo!

Ludi svet -

Večina profesionalnih kolekcionara traže predmete koji će im vremenom doneti veći profit, kao što su novčići, markice i bejzbol kartice. Ponekada, najskuplji predmeti nisu ono što mislite.

Kako se ispostavilo, ono što ste nekada kupili za nekoliko dinara sada može da vredi na hiljade, a možda neki od takvih predmeta "sede" u vašoj kući.Većina ljudi koji su odrastali tokom 80-ih i 90-ih godina sećaju se da su imali nekoliko Diznijevih crtanih filmova na VHS kasetama. Tokom godina Dizni je napravio nekoliko specijalnih i limitiranih edicija svojih klasičnih filmova u pokušaju da ih pretvore u predmete za kolekcionare.

Decenijama kasnije, ove kasete su zaista to i postale. Najvredniji Diznijev VHS? Edicija "Lepotica i zver", čija se cena kreće oko 9.000 dolara na ibeju.

Pre nego što otrčite u kupovinu, znajte da ne vredi svaki VHS toliko. Kolekcionari traže određene verzije filmova koje imaju određene detalje. Na primer, ako ima crni dijamant na kome piše "Klasik", taj VHS je deo limitirane edicije.

Taj dijamant može da bude odštampan i na samoj kaseti. kasete sa ovim obeležjem mogu da vrede od 50 pa do 250 dolara.

Čak i starije verzije ove specijalne edicije su sa poznatim Volt Dizni logom. VHS sa frazom "Volt Dizni Klasik" odštampan direktno na traci može da vredi na hiljade dolara.

Retki sadržaji takođe mogu mnogo da vrede. Likovno delo ove verzije "Male Sirene" je kasnije zabranjen, pa ova verzija vredi oko 6.000 dolara.

Još jedan primer je rana verzija "Lepotice i Zveri" u kojoj se nalazi pesma "Human Again", koja je kasnije isečena iz verzije.

Naravno, kako bi se povećala cena VHS-a, bitno je da bude u jako dobrom stanju. Ako je u originalnom pakovanju vredi još više.

Ako imate neku od ovih kaseta kući, pogledajte koje su i kakve! Možda vrede pravo malo bogatstvo.(Boredom Therapy)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track