PRONAŠLA JE POLUMRTVU ŽABU U DVORIŠTU: Ono što je sledeće uradila delovaće vam potpuno ludački!
Foto: Facebook

Empatija

PRONAŠLA JE POLUMRTVU ŽABU U DVORIŠTU: Ono što je sledeće uradila delovaće vam potpuno ludački!

Ludi svet -

Kada je Min Tims iz Kvinslenda, Australija shvatila da je pregazila zelenu žabu dok je šišala travnjak, odmah je očajnički pozvala rođaku.

Ova zelena vrsta žabe je jako retka vrsta u Australiji i znale su da moraju brzo da reaguju kako bi je spasle.Min i njene rođaka znale su za organizaciju pod imenom "Bezbedne žabe" ali oni su se nalazili skoro 500 milja daleko. Uz malu pomoć avionske kompanije, kompanije za prevoz životinja i kurirske službe, uspeli su to i d izvedu. Kompanije za prevoz životinja spakovala je žabu na let, a onda je avionska kompanija prebacula 500 milja daleko gde je čekala kurirska služba kako bi mališana odveli u bolnicu.

Ne samo da su uspeli da spasu žabu, već je osoblje bolnice pronašla i dva parazita na njegovim ranama. uspeli su da ih uklone i sada je žabi bilje nego ikada.Debora Pergoleti, direktorka organizacije za bezbednost žaba rekla je:"Empatija za sve je ono od čega zavisi budućnost naše planete. Ako ljudi nobnšalantno mogu da okrenu leđa nekome kome je pomoć potrebna, uključujući i male životinje, onda možda i nama kao vrsti ne treba pomoći."(Hefty)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track