ZASLUŽILI SU VIŠE, A ON IM JE TO DAO: Pokopao je 10.000 neželjenih beba!
Foto: Facebook Printscreen

Tuga

ZASLUŽILI SU VIŠE, A ON IM JE TO DAO: Pokopao je 10.000 neželjenih beba!

Ludi svet -

Već 12 godina obilazi bolnice, uzima ostatke neželjene dece nakon abortusa i sahranjuje ih na groblje koje je sam napravio.

Tong Puc Puc iz Vijetnama spasio je živote više od stotinu dece u zadnjih 12 godina.

Uspeo je da nagovori njihove majke da ne odu na abortus, čak je otvorio i sirotište.

Sve je počelo 2001. godine kada je njegova žena bila trudna. Zajedno sa njom je otišao u bolnicu na pregled i primetio, dok je sedeo u čekaonici, kako trudnice ulaze u ambulantu, a iz nje izlaze bez dece. Neke su abortus uradile u dubokoj trudnoći.

Trebalo mu je neko vreme da shvati šta se zapravo događa, a onda mu se srce slomilo - shvatio je kako ta deca nisu dobila priliku za život jer je neko tako odlučio.

Tri godine kasnije otišao je u bolnicu i pitao može li da uzme mrtva tela ili ostatke tih beba, kako bi barem imali pravi pogreb, jer su to ipak ljudska bića koja nisu zaslužila da završe u kanti za smeće.

Ovaj bivši građevinski radnik kupio zemljište na vrhu jedne planine. Tamo sahranjuje neželjenu decu. Često mu krenu suze dok ih spušta u zemlju pa stane, obriše lice i pomoli se.

U 12 godina pokopao je više od 10.000 malih duša, ali i spasio stotinjak dece kojih danas sigurno ne bi bilo. Najveći problem su mu, kaže, finansije, pa je otvorio račun na koji prima donacije.

Iako skromno žive, ljubav između njega i dece koju je spasio je neizmerna.

"Radiću ovo do poslednjeg daha. Nadam se da će i moja deca nastaviti ovako da pomažu drugima kad mene više ne bude", rekao je skromno, pa s velikom ljubavlju u očima pogledao decu, koja trčkaraju oko njega.

(24 sata.hr)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track