OVA PROKLETSTVA SU SE OSTVARILA: Događaji zbog kojih nećete moći a da se ne zapitate nad sudbinom
Foto: Profimedia

Nevernica

OVA PROKLETSTVA SU SE OSTVARILA: Događaji zbog kojih nećete moći a da se ne zapitate nad sudbinom

Ludi svet -

Za kletvu i baksuzluk se veruje da su natprirodni i obično se povezuju s nekom vrstom božanstva. Za ljude koji veruju u jedno i drugo, kaže se da su sujeverni, ali kada pročitate primere iz prošlosti zapitaćete se da li tu zaista ima neke sile na koju ne možemo da utičemo i koje bi trebalo da se plašimo.

Kulturno nasleđe Srba dobilo je posebnu notu zahvaljujući prostoru Istočne Srbije, gde i dan-danas operišu vračare koje se bave vlaškom magijom. Različite bajalice, rituali, obredi, magije i kletve, sastavni su deo svakodnevnice Vlajni u selima Timočke i Negotinske krajine. Vradžbine, međutim, nisu zastupljene samo u Srbiji. Čini se da se ceo svet odavno bavi crnom magijom.

Prokletstvo dijamanta

Ovaj 112-karatni dijamant je pronađen u Indiji, gde je navodno ukraden iz hrama boginje Sita. Dospeo je u ruke kralja Francuske, Luja XVI, i nosile su ga princeza de Lambali i Marija Antoaneta. Obema su, zajedno sa kraljem, odsečene glave tokom Francuske revolucije. Mnogi veruju da svako ko u budućnosti bude vlasnik dijamanta, imaće strašnu sudbinu.

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Kenedi prokeltstvo

Počelo je s predsednikom Džonom Kenedijem, koji je ubijen 1963. Onda je Robert Kenedi ubijen 1968. Senator Ted Kenedi je preživeo pad aviona, da bi kasnije sleteo s mosta i ubio Meri Džo Kopenku, čime su završeni njegovi snovi o kandidaturi za predsednika. Sin Roberta Kenedija je umro zbog predoziranja, drugi sin je poginuo dok se skijao. Kenedi Junior je poginuo u avionskoj nesreći, zajedno sa ženom i svastikom. Poslednji incident se dogodio kada se Meri Kenedi obesila.

Prokletstvo Supermena

Glumci koji su imali čast da glume u filmu Supermen su na kraju imali svakojake nevolje. Džordž Rivs se ubio, a Kristofer Riv je ostao paralizovan nakon pada sa konja. Dana Riv, Kristoferova žena koja je bila nepušač, umrla je od raka pluća u 44 godini. Margot Kider, koja je glumila Luis Lejn, pati od bipolarnog poremećaja.

Foto: Printskrin
Foto: Printskrin

Klub 27 prokletstvo

Ova kletva je uticala na talentovane muzičare kao što su Robert Džonson, Brajan Džons, Dejv Aleksandar, Džimi Hendriks, Dženis Džoplin, Džim Morison, Kurt Kobejn i Ejmi Vajnhaus. Svi oni su bili daroviti muzičari koji su umrli u 27 godini.Prokletstvo kamenja

Bjorketorp kamenje se nalazi u Švedskoj i napravljeno je u 6. ili 7. veku. Na natpisu kamenja piše da “onaj ko sruši ovaj spomenik, doživeće podmuklu smrt”. U 15. veku, neko je pokušao da pomeri kamenje. Zapalio je vatru da bi razbio kamen, ali na kraju mu je vatra zahvatila kosu pod naletom vetra. Umro je tad, a kamenje je ostalo netaknuto.

NFL igrica

Iako bi trebalo da predstavlja čast, mnogi igrači koji su se pojavili na omotu NFL video igrice su nakon toga imali lošu sezonu. Ili su se povredili ili su izbledeli u zaborav. Majkl Vik, Donovan Meknab, Šon Aleksandar, Vins Jang, Bret Favr, Troj Polomalu i Pejton Hilis su imali nesrećne godine u američkom fudbalu nakon pojavljivanja na omotu igrice.

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI U 14 SATI UŽIVO: Voker ne može u Srbiju?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track