(VIDEO) PRONAĐEN TORANJ NAPRAVLJEN OD LJUDSKIH LOBANJA: Užasno otkriće šokiralo je sve zbog jednog detalja! Zaledićete se
Foto: Printscreen YT

JEZIVO!

(VIDEO) PRONAĐEN TORANJ NAPRAVLJEN OD LJUDSKIH LOBANJA: Užasno otkriće šokiralo je sve zbog jednog detalja! Zaledićete se

Ludi svet -

Arheolozi su u Meksiku, na području bivšeg centra civilizacije Asteka, pronašli nešto zaista neverovatno! U pitanju je struktura koja sadrži više od 675 lobanja muškaraca, žena i dece. Na području Meksiko Sitija, posle godinu i po dana istraživanja, pronađen je “toranj” sagrađen od ljudskih lobanja. Arheolozi smatraju da se radi o strukturi Huej Tzompantli, za koju se verovalo da su je gradili Asteci od lobanja poginulih ratnika, a spominje se u zapisima španskih osvajača.

foto: Printscreen YT

"Španski vojnik Andres de Tapia zabeležio je strukturu 1521. godine", izjavio je za Rojters arheolog Raul Barera. Tada je napisao da se toranj sastoji od hiljada lobanja, a istraživači veruju da će ih uskoro sve pronaći. Naučnici su izjavili da ih je ovaj pronalazak šokirao, jer se do sada verovalo da lobanje pripadaju samo muškarcima, ratnicima ubijenim u borbama.

"Očekivali smo samo muške lobanje, nismo smatrali da su žene i deca odlazili u rat. Ovo je dosad nezabeleženo otkriće, prvi ovakav Huej Tzompantli", rekao je antropolog Rodrigo Bolanos. Ovo je već drugo veliko otkriće u Meksiku u manje od mesec dana. U junu su istraživači pronašli astečko igralište ispod hotela. Na njemu su otkrili 32 kosti vrata, za koje veruju da su pripadale žrtvovanim sportistima.

Pogledajte video:

(Kurir.rs/Index, Foto: Printscreen/YT)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track