(UZNEMIRUJUĆE) UMOČIO JE NOGE U MORE, A KADA IH JE IZVADIO BILE SU KRVAVE: Ovo mu je grizlo meso iz udova!
Foto: Printscreen YT

HOROR

(UZNEMIRUJUĆE) UMOČIO JE NOGE U MORE, A KADA IH JE IZVADIO BILE SU KRVAVE: Ovo mu je grizlo meso iz udova!

Ludi svet -

Australijski tinejdžer Sem Kenizej (16) samo želeo da se odmori nakon fudbala i pokvasi noge u moru na plaži u Brajtonu. Kada je pola sata kasnije izašao iz vode, sa njegovih nogu curila je krv.

Doktori i naučnici su bili zaprepašćeni njegovim ranama i činjenicom da on ništa nije primetio. Reč je o morskim vašima - grupa sitnih zglavkara, koje se obično parazitski hrane ribama najčešće mrtvim. Međutim, kada ujedu ljude obično ostanu tragovi poput osipa, što uopšte nije slučaj sa Semom.

foto: Printscreen YT

Semov otac Džerod je rekao da je on došao kući sa "povredom nalik ratnoj" i da krvarenje iz nogu nije prestajalo. Džerod je rešio da ispita o čemu se radi pa je stavio parče sirovog mesa u vodu gde je njegov sin napadnut. Objavio je video na kome se vide stotine malih morskih bića kako se hrane mesom. Pitanje je međutim, da li su bića sa snimka izujedala momka. Alister Pur, profesor sa Univerziteta Novi Južni Vels kaže da na snimku nisu morske vaši već amfipode, za koje nije poznato da su ikada napale ljude.

"Možete da privučete mnoge životinje u moru pomoću sirovog mesa. Interesantan je snimak ali to mi ne dokazuje da su oni izujedali njegove noge", rekao je. On smatra da je razlog što su morske vaši ili neka slična bića napala Sema u tolikom broju taj što je u toj oblasti verovatno bilo mrtvih riba, pa ih je zato bilo mnogo. Eksperti tvrde da su takvi slučajevi veoma retki i da nema razloga za paniku.

(Kurir.rs/NYtimes, Foto: Printscreen)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

ČELJUST NA ČELJUST! Krokodil i ajkula se opasno zakrvili oko zalogaja!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track