(VIDEO) ZGODNI UKROTITELJ ZMIJA PRONAĐEN MRTAV U SPAVAĆOJ SOBI: Pored njegovog tela je ležao ogroman piton
Foto: Printscreen YT

USMRTIO GA LJUBIMAC

(VIDEO) ZGODNI UKROTITELJ ZMIJA PRONAĐEN MRTAV U SPAVAĆOJ SOBI: Pored njegovog tela je ležao ogroman piton

Ludi svet -

Dan Brendon, stručnjak za zmije pronađen je mrtav u svojoj spavaćoj sobi samo nekoliko metara od svog ljubimca pitona, koji je pobegao iz kaveza.

Ukrotitelj zmija pretrpeo je ozbiljne povrede od kojih je i umro u svom domu, gde je živeo sa svojim roditeljima i brojnim egzotičnim ljubimcima. Danov profil na Fejsbuku ispunjen je fotografijama njega i pitona, a prijatelji su komentarisali da "nije normalan". Na jednoj fotografiji 'obmotan' je albino pitonom, čija je prosečna dužina 5,5 metara, a težina 71 kilogram.

foto: Printscreen YT

"Bio je opsednut divljim životinjama - zmijama, paucima i pticama", kažu njegovi prijatelji. Policija je potvrdila Danovu smrt, a istraga upućuje na to da ga je usmrtio baš piton. Istraga je i dalje je u toku, a tek se treba istražiti da li je zmija učestvovala kao uzrok smrti.

foto: Printscreen YT

Istražitelji čekaju potpune toksikološke rezultate obdukcije. Od tih rezultata zavisi da li će se otvoriti istraga. Uprkos tome što je zatečena u blizini vlasnikovog tela, prijatelj preminulog smatra kako zmija nema veze s njegovom smrću.

Poznato je kako pitoni mogu biti smrtonosni. Tako je ranije ove godine jedan ubio čoveka u Indoneziji, dok su dva dečaka ubijena u Kanadi nakon što je jedan piton pobegao iz prodavnice kućnim ljubimcima. Pitoni inače ubijaju samo ono što kasnije i pojedu, a veruje se da je ovo prvi takav slučaj u Velikoj Britaniji, piše Miror.

(Kurir.rs/Mirror, Foto: Printscreen/YT)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track