Džaba mu sva elektronika

LOPOVI NADMUDRILI TESLU! Ukraden Tesla auto vredan 90,000 funti za samo 30 sekundi! (VIDEO)

Ludi svet -

Ovu šokantnu scenu zabeležila je kamera video nadzora kada su pljaškaši ukrali model Tesla automobila iz 2019. godine čija vrednost prelazi vrtoglavih 90 000 funti. Vešti lopovi su bez imalo buke za samo 30 sekundi otključali ovaj skupoceni automobil.

“Sve se odigralo neviđenom brzinom I potpuno bešumno!”, rekao je Hriši, vlasnik kuće u čijem dvorištu se odigrla najbrža pljačka. Kako su lopovi uspeli da “prevare” pametni Tesla automobil da se sam otključa? Na snimku se vidi da jedan od lopova iz ranca izvlači žicu (relej) kojim pojačava signal, a pošto su ključ i privezak očigledno u kući morao je da se približi prozoru kako bi aktivirao otključavanje i pokrenuo motor.

Ovo je moguće zahvaljujući posebnom hardveru sposobnom da klonira kodove ključeva i signalima koji su identični onima koje vozilu šalje privezak kojim se automobil inače otključava. Korisnici interneta već uveliko komentarišu da je bolje držati se starijih modela automobila, njih ne možete tako lako prevariti. Pogledajte ovaj video i sigurno ćete se zapitati koliko su pametni automobili zaista pametni.

Kurir.rs/ Foto: Printscreen

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track