NOSI MATICU U RUCI, PČELE NA RAMENU I NIJEDNA GA NIJE UJELA: Muškarac uplašio mnoge, a otkrio je u čemu je FORA! (VIDEO)
Foto: Printscreen/Redit

baš neobično

NOSI MATICU U RUCI, PČELE NA RAMENU I NIJEDNA GA NIJE UJELA: Muškarac uplašio mnoge, a otkrio je u čemu je FORA! (VIDEO)

Ludi svet -

Jedan pčelar je rešio da prenese svoje pčele sa jednog mesta na drugo i to ručno. Korisnici društvenih mreža nisu mogli da veruju da se odlučio da ih nosi goloruk, pogotovo što mu je preko hiljadu pčela okružilo ruku i sve izgleda kao scena iz horor filma. Bilo je i komentara da izgleda veoma spokojno i mirno, kao da završava Mortal Kombat borbu.

Video je snimljen u Dominikanskoj republici, a snimatelj postavlja pitanja pčelaru, a jedno je bilo i zašto ga pčele ne bodu.

- Znaju ko je njihov vlasnik - odgovorio je, a na pitanje da li one u tom trenutku prave med, rekao je da ne prave i da će ih uskoro staviti u košnicu.

- Da li imaš maticu u šaci? Zato što pčele prate kraljicu - rekao je snimatelj, a pčelar je potrvdio da se matica nalazi u njegovoj šaci.

Posle gledanja snimka, mnogi su se zapitali kako je moguće da ih je čovek nosio na ovaj način, ali drugi korisnici društvene mreže su objasnili kako funkcioniše pčelinji roj - kada se pojavi nova matica, stari roj se rasformira da bi se napravio novi, pčele jesu prestrašene ali i veoma poslušne zato što traže novi dom dok štite maticu. U ovom slučaju, matica nije u opasnosti i nema povreda, pa je pčele prate. One mogu da ''nanjuše'' da li je u opasnosti ili nije putem lučenja feromona. Iako se nalazila u šaci, matica nije slala mirisne signale za opasnost i samim tim vlasnik pčela nije izujedan.

Iako pomalo šokantan, ovaj video je zabavio mnoge korisnike društvenih mreža.

BONUS VIDEO:

(Kurir.rs/A.M./Unilad)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track