KAKO IZGLEDA ČOKOLADA PRE NEGO ŠTO STIGNE U NAŠE RUKE? Devojka podelila ŠOK snimak, izgleda kao STVORENJE iz mora! (VIDEO)
Foto: Printscreen/TikTok

nismo mogli da verujemo

KAKO IZGLEDA ČOKOLADA PRE NEGO ŠTO STIGNE U NAŠE RUKE? Devojka podelila ŠOK snimak, izgleda kao STVORENJE iz mora! (VIDEO)

Ludi svet -

Mnogi vole čokoladu i jedu je od kad znaju za sebe, ali ono što nisu znali je kako izgleda mahuna i zrna kakaa od kojih se čokolada pravi. Ne kažemo da nismo morali da živimo u neznanju, ali ponekad je tako bolje.

Korisnica TikToka, Sofija je na ovoj platformi podelila video kako zapravo mahuna i zrna izgledaju. Snimak je pregledalo preko 3.000.000 ljudi. Video je postao viralan. Ona je objasnila ceo proces: uzela je mahunu, izvadila zrna i ispekla ih.

kakao
foto: Printscreen/TikTok

Video je izazvao veoma oprečna mišljenja jer su neki posle gledanja celog postupka obećali da više neće jesti čokoladu.Sofija objašnjava proces.

- Ovo je predivna kakao mahuna, a mi ćemo napraviti prženi kakao u zrnu. Unutra su semenke koje imaju slatko-belu opnu -

kakao
foto: Printscreen/TikTok

Ona je htela da objasni proces kako da se naprave usitnjena kakao zrna, ali pre toga je morala da iseče i očisti mahunu i izvadi plodove. Kada je to uradila, pokazala je kako zrna izgledaju i osim što su srednje veličine i mekani, ljudi su se iznenadili što imaju belu sluz preko. Sofija tvrdi da je ta beličasta masa veoma slatka. Međutim, neke je šokiralo kako izgleda mahuna u procesu otvaranja.

- Zašto sam pomislio da je to neko morsko stvorenje? - napisao je jedan, dok drugi odgovara da je pomislio da je to neko čudno jaje.

- Super, nikad više ne jedem čokoladu, hvala - napisao je jedan TikToker.

Kakao je inače osnovna sirovina od kog se pravi omiljena poslastica velikog broja ljudi. Zahvaljujući Sofiji sada znamo, kako izgleda i šta se dešava sa čokoladom pre nego što stigne u naše ruke.

(Kurir.rs/A.M.)

BONUS VIDEO:

02:06

BALAŠEVIĆ JE BIO UNIKAT! Prijatelji i saradnici otkrili sve kvalitete PANONSKOG MORNARA (KURIR TELEVIZIJA)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track