RASPALE SANDALE STIVA DŽOBSA OBORILE SVE REKORDE NA AUKCIJI! Niko nije očekivao da će se prodati za toliko novca, VREDE KAO STAN!
Foto: Profimedia

od cifre će vam se zavreteti u glavi

RASPALE SANDALE STIVA DŽOBSA OBORILE SVE REKORDE NA AUKCIJI! Niko nije očekivao da će se prodati za toliko novca, VREDE KAO STAN!

Ludi svet -

Život Stiva Džobsa je nemoguće prepričati. Postoje hiljade stranica o njegovoj biografiji i genijalnom umu, a pretpostavlja se da se zapravo nikada neće saznati svi detalji koji bi mogli da opišu ličnost ovog genija.

Ceo svet je znao kako izgleda ovaj genijalni um, a neretko je pažnju privlačio i njegov stil oblačenja.

Uvek je bio opušteno i sportski obučen

Oduvek je bio ljubitelj jednostavnog modnog stila: crne rolke, farmerke i patike.

Poslednjih deset godina, Stiv Džobs je gotovo stalno nosio istu odeću. Od glave do pete, bili su to crna rolka sen kroa, plave farmerke levis 501 i patike nju balans 991.

To možda najviše odslikava njegov minimalistički ukus ili možda jednaku sklonost ličnom brendingu kao i korporativnom. Uprkos njegovom prepoznatljivom izboru odeće, priča se da je prijateljima govorio kako mu nije stalo do toga kako izgleda.

To nije uvek bilo tako.

Tokom osamdesetih redovno bi se pojavljivao u javnosti u luksuznim italijanskim odelima, a čak je bio poznat i po tome da ume da stavi šarenu leptir mašnu. Njegov prepoznatljivi izgled često je bio meta parodije među komičarima.

Sandale

Često je nosio par obuće koji je davno bio popularan. U pitanju su sandale nemačke robne marke "Birkenstock", a verovali ili ne, nedavno su prodate na aukciji za neverovatnih 218.750 dolara! Povela se polemika da li ovaj par obuće zaslužuje da koša više od stana. Pomenute sandale sačinjene su od braon antilopa, a datiraju još iz 1970-ih godina.

Ovom prodajom postavile su rekord za najvišu cenu koja je ikada plaćena za jedan par sandala! Opisane su kao "dobro iznošene", a same fotke pokazuju koliko su izlizane, izgažene i pohabane. Sandale su nadmašila svačija očekivanja: mislili su da će se prodati za maksimalno 60.000 dolara, a aukcijska kuća Julien’s Auctions, koja je održala aukciju, nije želela da imenuje kupca najskupljih sandala na svetu.

Podsetimo, proslavljeni osnivač kompanije Apple svako jutro bi otvorio svoj orman i uzeo jednu sa gomile crnih rolki. Po navici, bez razmišljanja i bez potrebe da donosi odluku. Ovo je navika efektnih lidera, kako je često isticao.

Njegovi saradnici govorili su da tako funkcionišu uspešni ljudi, jer na taj način smanjuju kognitivno opterećenje na manje važne stvari. Oni najbolje koriste budžet za najvažnije ciljeve.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track