KAKVA GREŠKA: Umesto novogodišnje čestitke doktor poslao pacijentima dijagnozu o raku pluća
Foto: Zorana Jevtić

KAKVA GREŠKA: Umesto novogodišnje čestitke doktor poslao pacijentima dijagnozu o raku pluća

Ludi svet -

Lekarska ordinacija na severu Engleske greškom je svojim pacijentima umesto čestitke za Božić i Novu godinu, poslala poruku o galopirajućem raku pluća sa metastazama, preneo je britanski list San (The Sun).

Pacijenti ordinacije u Askernu kod Donkastera primili SMS poruke o dijagnozi raka i molbom da popune formular, sa „Hvala!“ na kraju obaveštenja.

Desetak minuta kasnije dobili su poruku: „Prethodna poruka vam je poslata greškom. Naša poruka treba da glasi: Želimo vam srećan Božić i srećnu Novu godinu!“.

Mnogi pacijenti su fotografisali pogrešnu poruku i objavili je na društvenim mrežama.

„Još jedna ogromna greška nikakvih lekara“, napisao je jedan pacijent na Fejsbuku, a drugi pacijent odgovorio: „Svi su u Askernu dobili tu poruku“.

List „San“ je preneo da je među pacijentima zaista jedan od 57 godina koji je čekao rezultat analize o eventualnom raku pluća.

Pacijent Kris Rid je britanskom tabloidu izjavio je da je posle uznemiravajuće poruke pokušao da telefonira lekarima, ali je linija bila zauzeta. Na kraju je otišao u ordinaciju gde su mu lekari rekli da su njegovi rezultati negativni na rak.

Kurir.rs/N1/San

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track