ŠOKANTNO: Pio kolu i ostao bez svih zuba
Foto: Dejli Mejl

Nosi protezu

ŠOKANTNO: Pio kolu i ostao bez svih zuba

Ludi svet -
Vilijam Kenvel uprkos upozorenjima zubara, nije želeo da prestane da konzumira kolu i raspali su mu se svi zubi

AUSTRALIJA - Vilijam Kenvel koji pije 8 litara kole dnevno izgubio sve zube i sada mora da nosi protezu, a ima samo 25 godina.

Mladi australijanac je dnevno pio 6 do 8 litara kole dnevno. Njegova zavisnost od ovog gaziranog pića dovela ga je do trovanja krvi.

Vilijam Kenvel, koji radi u jednom hotelu u Australiji, uprkos upozorenjima zubara, nije želeo da prestane da konzumira kolu. Gazirano piće mu je uništilo koren svih zuba i sada mora da nosi protezu za celu vilicu u 25. godini.

"Pio sam između 6 i 8 litara gaziranog, slatkog pića dnevno, uglavnom kole, svaki dan. Rečeno mi je da normalna osoba ima oko 23 zuba, ali ja sam imao 13 i zubari su morali i njih da mi izvade.", rekao je Vilijam.

"Moji zubi su se mnogo brzo raspadali i to je izazvalo trovanje krvi, ali moje zdravlje se popravilo otkad imam protezu."

Australijski doktori su iskoristili slučaj Vilijama Kenvela za stručnu studiju, kako bi pokazali omladini u toj zemlji da ne smeju da piju gazirana pića.

Doktor Džejson Armfild je sproveo istraživanje mežu 16.800 dece iz Australije i otkrio da 56 odsto dece između 5 i 16 godina konzumira bar jedno slatko piće i to svaki dan.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track