ZULU GEJ BRAK: Venčali se u plemenskim nošnjama

ZULU GEJ BRAK: Venčali se u plemenskim nošnjama

Ludi svet -
Muškarci su nosili tradicionalne plemenske nošnje, a u sklopu ceremonije poštovani su običaji plemena Zulu i Cvana, odakle potiču preci mladenaca

Cepo Kameron Modisane (27) i njegov partner i vršnjak Toba Kalvin Sitol venčali su se u prisustvu 200 zvanica, obučeni u plemenske nošnje. U pitanju je verovatno prvo tradicionalno gej venčanje u Južnoafričkoj Republici.

Nakon tri godine veze, Cepo i Toba iz grada Kva Dukuza odlučili su da svoju zajednicu krunišu brakom. Podršku im je pružilo 200 prijatelja i članova porodice.

Muškarci su nosili tradicionalne plemenske nošnje, a u sklopu ceremonije poštovani su običaji plemena Zulu i Cvana, odakle potiču preci mladenaca. U čast predaka, na dan venčanja žrtvovana je krava, a porodice su razmenile poklone.

Obučene u životinjsku kožu i krzno, mladoženje su razmenile prstenje. Cepo Modisane prihvatio je prezime svog supruga, tako da sada njegovo puno ime glasi Cepo Kameron Sitol.

"Toliko volim Tobu! Veoma sam uzbuđen što smo sada obojica gospodin Sitol. Neki misle da su biti gej i biti Afrikanac dve suprotstavljene stvari, ali biti gej je podjednako 'afrički' kao i biti crn. To je deo kulture u kojoj smo ukorenjeni", rekao je Cepo.

Par planira da jednog dana uz pomoć surogat majke dobije dete. Krajem godine prirediće nešto intimniju svadbenu ceremoniju i u Johanesburgu.

"Blagosloveni smo što imamo porodice koje nas podržavaju. Vole nas iako smo gej", rekao je Cepo.Brak između osoba istog pola legalan je u Južnoafričkoj Republici već šest godina, ali Cepo i Toba predstavljaju verovatno prvi par koji se venčao u plemenskim nošnjama.

http://www.youtube.com/watch?v=1ZLB9Y7lPw8

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track