PRESTIŽ: Policija u Dubaiju patrolira u lamborginiju
Foto: Skay News

PRESTIŽ: Policija u Dubaiju patrolira u lamborginiju

Ludi svet -
Automobil bele boje sa zelenim obeležjima nije namenjen poterama za vozačima koji prekoračuju dozvoljenu brzinu, već će služiti kao signal ekonomskog oporavka Dubaija

DUBAI - Policija u Dubaiju će ubuduće patrolirati putevima u luksuznom sportskom automobilu "lamborgini", sa objašnjenjem da je to "zarad jačanja imidža luksuza i properiteta" koji se vezuje za ovaj emirat.

Automobil italijanske proizvodnje, čija vrednost premašuje 550.000 dolara, biće korišćen u turističkim zonama oko kule Burž Kalifa i plaže Džumeira, precizira se u saopštenju policije Dubaija.

Automobil bele boje sa zelenim obeležjima nije namenjen poterama za vozačima koji prekoračuju dozvoljenu brzinu, već će služiti kao signal ekonomskog oporavka Dubaija, koji je krajem 2008. godine zapao u krizu kao posledice pada tržišta nekretnina.Vozni park policije Dubaija sastavljen je isključivo od moćnih mašina nemačke i japanske proizvodnje.

Emiratska policija je nedavno najavila da namerava da naruči nekoliko američkih sportskih "ševrlot kamara", koji bi patrolirali na kružnim autoputevima grada na kojima vozači često umeju da "nagaze" papučicu za gas i prepuste se zadovoljstvu brze vožnje u svojim skupocenim limuzinama.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track