Dejli kjurant ismejao Saru Pejlin: Pozvala na invaziju "muslimanske" Češke

Vrsni strateg

Dejli kjurant ismejao Saru Pejlin: Pozvala na invaziju "muslimanske" Češke

Ludi svet -
Hajde da pošaljemo par nuklearnih bombi na Islamabad, spalimo Prag, a zatim bombardujemo Teheran, navela je Sara Pejlin, bivši kandidat za predsednika SAD

BOSTON - Sara Pejlin, bivši kandidat za potpredsednika SAD i bivša guvernerka Aljaske, pozvala je na invaziju "muslimanske" Republike Češke u znak odgovora na bombaški napad tokom maratona u Bostonu, piše satirični internet sajt "dailycurrant".

Sajt navodi da je Pejinova, navodno gostujući na televiziji Foks njuz, izjavila da je vreme za akciju sada, iako FBI nije zatvorio istragu o napadu u Bostonu.

"Ne znamo još sve o osumnjičenima za napad u Bostonu (Tamerlan i Džohar Carnajev), ali znamo da su oni muslimani iz Republike Češke. Kladim se da govorim u ime mnogih Amerikanaca kada kažem da želim da odem tamo i očitam im lekciju. Smatram i da se ne treba zaustaviti na Češkoj već da je potrebno da krenemo na sve arapske zemlje", navela je Pejlinova.

"Arapi moraju da nauče da nemogu nastaviti da dolaze ovamo i raznose stvari. Hajde da pošaljemo par nuklearnih bombi na Islamabad, spalimo Prag, a zatim bombardujemo Teheran. Moramo im pokazati da smo ozbiljni".

Voditelji su pokušali da "nežno" isprave geografske greške koje je Pejlinova načinila navodeći da je Islamabad glavni grad Pakistana, koji nije arapska zemlja, da je Teheran prestonica Irana u kome su najdominantniji Persijanci, dok Češka nije ni arapska niti muslimanska država.

Pejlinovoj se nije dopalo što su je ispravili te je nastavila da brani svoj stav.

"To što ste rekli je jedna od najbesmislenijih stvari koje sam ikada čula. Kako to Češka nije muslimanska zemlja? Videli ste onu braću (Tamerlan i Džohar Carnajev). Oni su muslimani i Čečeni", navela je Pejlinova.

Voditelji su uskočili sa opaskom da Čečeni ne dolaze iz Češke već iz Čečenije koja je deo Rusije."Kakva je tu razlika? Zar nije Rusija deo Republike Češke?", upitala je Pejlinova.

"Ne, Češka je odvojena država, članica je Evropske unije i snažan partner NATO. Ali, nema veza, napravimo invaziju, šta bi moglo krenuti po zlu", dodao je voditelj.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track