Najnovije vesti

Biceps otkriva da li ste levičar ili desničar

Biceps otkriva da li ste levičar ili desničar

Ludi svet
15:54h
Prema ovom istraživanju prema veličini muških bicepsa može se proceniti kakve stavove muškarac ima o ekonomiji i redistribuciji dobara

SAD - Muškarci koji su fizički jači pre će biti skloniji da u politici podrže desničarske partije, dok će oni slabiji pre podržati države koje zagovaraju socijalnu pravdu, što su više levičarska ubeđenja.

Prema ovom istraživanju prema veličini muških bicepsa može se proceniti kakve stavove muškarac ima o ekonomiji i redistribuciji dobara. Psiholog Majkl Bang Petersen iz Danske i Daniječ Sznjicer iz SAD smatraju da koreni za ovu pojavu sežu u daleku prošlost.

"Iako svi misle da je politika veština modernog vremena, ona je oduvek nekako bila uvek prisutna u ljudskom rodu. U vreme naših predaka odluke o raspodeli dobara nisu donošene u parlamentu ili sudu već su sprovođene na osnovu fizičke snage", rekao je profesor Petersen.

Istraživači su prikupili podatke o veličini bicepsa, socijalno-ekonomskom statusu i podršci za raspodelu dobara u okviru grupe od 100 ispitanika iz SAD, Argentine i Danske.

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...