PRAVILA U KINI: Na ispit bez brusa

PRAVILA U KINI: Na ispit bez brusa

Ludi svet -
Obrazovne vlasti u Kini smislile su novu taktiku za borbu protiv prepisivanja tokom ispita - zabranjeno je u učionicama nositi grudnjake

KINA - Obrazovne vlasti u Kini smislile su novu taktiku za borbu protiv prepisivanja tokom ispita - zabranjeno je u učionicama nositi grudnjake.

Pred ispite pod nazivom "gaokao" u školama u provinciji Đilin zabranjen je unos bilo kakvog metalnog ili odevnog predmeta koji bi mogao aktivirati detektore postavljene u prostorijama za ispitivanje. Prema navodima lokalnih medija, mera je pokušaj sprečavanja sve sofisticiranijih uređaja, koji učenici koriste prilikom polaganja ispita.

"Ove godine u Đilinu će biti najstroža provera na ulazu u učionice u istoriji", navodi kineska novinska agencija Sinhua.

U pismu poslatom roditeljima učenika navedeni su detalji o novim merama.

"Po ulasku učenika i osoblja na mesto ispitivanja, njihovu odeću, torbe, cipele, kape i ostale stvari pregledaće profesionalci i biće im odobren ulazak samo ako se ne oglasi alarm. Zbog toga, svaki predmet koji sadrži metal može aktivirati detektore i zbog toga su zabranjeni za kandidate", navodi se u pismu.

Sinhua navodi da su zabranjeni grudnjaci sa metalnim zakačkama, dok učenici sa metalnim plombama ili implantatita moraju da imaju potvrdu od lekara.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track