VAŠINGTON: Rešio da otvori lanac kafea sa marihuanom
Foto: Reuters

VAŠINGTON: Rešio da otvori lanac kafea sa marihuanom

Ludi svet -
Bivši menadžer Majkrosofta Džejmen Šiveli planira da otvori lanac kafea, po ugledu na Starbaks, samo što u ponudi ne bi bila kafa već marihuana

SIJETL - Bivši menadžer Majkrosofta Džejmen Šiveli planira da otvori lanac kafea, po ugledu na Starbaks, samo što u ponudi ne bi bila kafa već marihuana.

Šiveli pokušava da prikupi 10 miliona dolara i investira u lanac koji bi trebalo da vremenom preraste u međunarodnu kompaniju. Problem je, međutim, što u Vašingtonu, gde živi Šiveli, još nije dozvoljeno otvaranje takvih kafea. Oglasili su i aktivisti za legalizaciju marihuane, koji strahuju da bi takva ideja Šivela, motivisano isključivo ekonomskim razlozima, mogla samo da nanese štetu pokretu za legalizaciju marihuane. Oni tvrde da bi takav pristup mogao da naškodi naporima za legalizaciju marihuane u celoj državi.

Pravnici tvrde da bi Šiveli takođe mogao da ima problema sa saveznim zakonima ako pokuša da napravi posao s uzgajivačima marihuane koji tu biljku legalno proizvode u medicinske svrhe.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track