Tinejdžeri heroji spasli otetu devojčicu

Tinejdžeri heroji spasli otetu devojčicu

Ludi svet -
Mala Džoslin je u četvrtak popodne nestala iz dvorišta svoje kuće u kom se igrala, a vlasti smatraju da ju je nepoznati muškarac namamio u automobil obećavši joj sladoled

Dvojica američkih tinejdžera, Temar Bogs (15) i njegov vršnjak čije ime nije navedeno, iz Lankastera u Pensilvaniji, uživaju slavu heroja nakon što su se na biciklima dali u poteru za automobilom koji je kidnapovao petogodišnju Džoslin Rohas i spasli devojčicu od kidnapera.

Mala Džoslin je u četvrtak popodne nestala iz dvorišta svoje kuće u kom se igrala, a vlasti smatraju da ju je nepoznati muškarac namamio u automobil obećavši joj sladoled.

Susedi i policija su dva sata pretraživali ceo kraj, raspitujući se da li ju je neko video, a mladi Temar i njegov drug seli su na bicikle i organizovali sopstvenu potragu za nestalim detetom. Sreća ih je poslužila, i već nakon nepunog kilometra uočili su Džoslin u jednom luksuznom automobilu.

Vozač međutim, nije bio ni malo naivan, i čim je video da ga prate pokušao je da im pobegne. “Svaki put kad bismo krenuli nizbrdo okrenuo bi i pošao u suprotnom pravcu, a onda... onda smo ga i dalje pratili”, ispričao je Temar.

Uz nadčovečanske napore, dvojica tinejdžera pratila su kidnapera oko 15 minuta, a pošto nije uspeo da ih se otrese na krajuje odustao i pustio devojčicu. “Stao je na vrh brda i pustio je napolje, a ona je dotrčala do mene i kazala je da hoće svoju mamu” ispričao je Temar.

Kada ju je doveo kući, rođaci i komšije otete devojčice su se otimali da ga izgle. “On je naš junak. Nema reči kojima bih to iskazala!” kaže Trejsi Klej, baka male Džoslin.

Policija i dalje traga za otmičarem, koji je opisan kao belac star između 50 i 70 godina, u crveno-ljubičastom ili kestenjastom automobilu. U trenutku otmice na sebi je imao zelene cipele i pantalone i majicu na crvene i bele pruge i hramao je u hodu.

Mada je otmičar i dalje na slobodi, Temar je oduševljen što je pronašao Džoslin. “Osećam da sam danas uradio nešto veoma važno”, izjavio je, a porodica spasene devojčice može samo da se u potpunosti složi sa njim.

http://www.youtube.com/watch?v=6ATvihtV2RY

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track