OD PROSJAKA DO ZVEZDE: Jela miševe i žabe, a sad slavna

Ispunjenje sna

OD PROSJAKA DO ZVEZDE: Jela miševe i žabe, a sad slavna

Ludi svet -
Kim Ha-na pobednik je šoua Mastershef, a nekada je molila na ulici za hranu

Kim Ha-na (25) postala je velika kuvarska zvezda pobedivši u poznatom šou Mastershef. Međutim, njen put do velike zvezde bio je veoma trnovit.Sa petnaest godina uspela je da pobegne iz Severne Koreje. Njeno teško detinjstvo pogodilo je gledaoce, dok je njeno umeće spremanja jela iz dve Koreja oduševilo sudije šoua. Iako joj pobeda mnogo znači, Kim je jedino stalo do toga da pronađe oca kojeg je zadnji put vela kad su pokušali preći granicu između Severne Koreje i Kine.

Pošto je uspela da pobegne, tri godine je bila "kotjebi", kako se u Severnoj Koreji nazivaju deca prosjaci. Spavala je na ulici, moleći za hranu, a morala je i da krade da bi preživela. Jela je sve što bi joj došlo pod ruku - od žaba pa sve do miševa.

"Kao 'kotjebi' nisam mogla sebi da priuštim bilo kakve snove, pogotovo ne one da jednom postanem kuvarica. Živim za dan kad ću moći nešto skuvati malim prosjacima kakva sam i sama nekad bila. Do mene su došle glasine da je moj tata umro, ali ne želim to da prihvatim, i nadam se da ću ga uskoro čuti, a možda me i sam video na televiziji", rekla je kuvarska zvezda.

http://www.youtube.com/watch?v=FTvhCmurkBc

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track