BOJKOT: Gej barovi u SAD bojkotuju rusku votku!

Neobičan protest

BOJKOT: Gej barovi u SAD bojkotuju rusku votku!

Ludi svet -
Nekoliko gej barova u Severnoj Americi prestalo je da gostima prodaje poznatu rusku votku Stoličnaju u znak protesta zbog odnosa ruskih vlasti prema homoseksualcima

SAD - Nekoliko gej barova u Severnoj Americi prestalo je da gostima prodaje poznatu rusku votku Stoličnaju u znak protesta zbog odnosa ruskih vlasti prema homoseksualcima.

Predstavnici proizvođača te votke sada pokušavaju da ubede vlasnike barova da je takav bojkot besmislen, jer, iako je Stoličnaja poznati ruski brend votke, ona se danas za zapadno tržište uglavnom pravi u Litvaniji. Vlasnici gej barova, međutim, greškom smatraju da je ta votka ruska i zato su uveli embargo na prodaju. Stoličnaja se proizvodi u litvanskoj kompaniji Balzams, koja ima 600 zaposlenih i jedan je od najvećih izvoznika.

Kompanija je čak na svom sajtu navela da pruža "snažnu i ponosnu" podršku gej zajednici u borbi sa "stavovima i aktivnostima ruskih vlasti". Za sada, međutim, nema naznaka da bi gej zajednica mogla da odustane od bojkota Stoličnaje.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track