Najnovije vesti

POGLEDAJTE: Krdo slonova spasilo mladunče od davljenja

Sve za porodicu

POGLEDAJTE: Krdo slonova spasilo mladunče od davljenja

Ludi svet
Porodica slonova je prelazila reku Kinabatangan, kada je jedno od njenih najmlađih članova ostalo u muljevitom rečnom koritu jer nije moglo da se popne uz strmu obalu

Jedan naučnik je na ostrvu Borneo zabeležio snimke uzbudljivog spasavanja slončeta od davljenja u reci.

Porodica slonova je prelazila reku Kinabatangan, kada je jedno od njenih najmlađih članova ostalo u muljevitom rečnom koritu jer nije moglo da se popne uz strmu obalu.

U pomoć mu je pritekla majka koja ga je surlom gurala i izvlačila iz mulja. Ona je uspela da mu pomogne da izađe na obalu, ali slonče je i dalje bilo u opasnosti da sklizne natrag u reku.

Tada su prišla još dva slona, koja su utabala blatnjavu obalu i omogućila slončetu da se popne na sigurno. Benoa Gosan, direktor Istraživačkog centra u rezervatu za životinje u regionu Sabah na Borneu, snimio je i fotografisao ovu akciju spasavanja.

Prema njegovim rečima spasavanje je trajalo oko sat vremena. "Majka i mladunče su prelazili reku, ali je obala bila previše strma. Majka je pokušala da ga pogura, ali nije mogla to sama da izvede, pa je pozvala dva člana njihove porodice. Nakon pola sata svi su nastavili svoj put", rekao je Gosan.Slonovi su poznati po čvrstim porodičnim vezama i ženkama koje brižno čuvaju svoju decu. Mladi slonovi ostaju sa svojim majkama dok ne postanu "tinejdžeri", a neke slonice ostaju sa roditeljima celog života.

Borneo je treće po veličini ostrvo na svetu. Nalazi se usred Indonezijskog arhipelaga, a podeljen je između država Indonezije, Malezije i Bruneja.

http://www.youtube.com/watch?v=V6SKyHY7wI0

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...