PELENE ILI OTKAZ: Zaposleni ne smeju u WC na poslu

Mobing

PELENE ILI OTKAZ: Zaposleni ne smeju u WC na poslu

Ludi svet -
Radnici su bili prisiljeni da kupuju pelene, iako se nisu slagali sa takvom odlukom, jer je u protivnom sledio otkaz

Ako ste jedan ili jedna od onih koji se još uvek žale na svoje poslodavce jer vam odlazak na pauzu iz dana u dan postaje sve teže izvediv, šta ćete tek reći na slučaj kompanije koja je svoje zaposlene uslovila da nose pelene, da im odlazak u WC ne bi oduzimao previše vremena.

Jedna koreansko-američka firma iz Hondurasa našla se na stubu srama kada su je bivši zaposlenici i Unija sindikata optužili da je svoje radnike prisiljavala da nose pelene za odrasle da bi im produktivnost bila što veća.

Iako menadžment kompanje negira takve optužbe, istraga je u toku, a na njoj radi 30 inspektora. Danijel Duron, glavni blagajnik Unije zaposlenih, optužio je navedenu kompaniju da maltretira radnike terajući ih na rad bez prekida, što, između ostalog, uključuje i zabranu odlaska u WC.

"Sramotno je priznati da vas neko u zrelim godinama tera da nosite pelene, jer jednostavno ne smete do WC-a, međutim činjenica je da mnogo radnika navedene kompanije može da potvrdi ove optužbe", rekao je jedan od bivših zaposlenih. Radnici su bili prisiljeni da kupuju pelene, iako se nisu slagali sa takvom odlukom, jer je u protivnom sledio otkaz.

Džordž Bogran, ministar rada u Hondurasu, rekao je da na slučaju kompanije “Kyungshin-Lear”, koja postoji već 10 godina i zapošljava 3.500 ljudi, trenutno radi 30 inspektora.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track