IZBEGAVAJU SMRT: Milijarderi koji žele da žive večno

Produžavanje života

IZBEGAVAJU SMRT: Milijarderi koji žele da žive večno

Ludi svet -
Svetski bogataši se utrkuju ko će pre uložiti u istraživanja organizacija koje traže lekove i načine s kojima će izlečiti "bolesti povezane sa starenjem" i na taj način višestruko produžiti ljudski život

Iako se mnogima ovo čini kao naučna fantastika, neki od najpoznatijih tehnoloških milijardera žele da pobede smrt i žive večno.

Oni podržavaju istraživanja organizacije koja traži lekove i načine s kojima će izlečiti "bolesti povezane sa starenjem" i na taj način višestruko produžiti ljudski život, a među osobama koje su uplatile svoje donacije i pomogle u istraživanjima i borbi protiv starosti nalaze se i jedan od osnivača Gugla Sergej Brin i saosnivač Pej Pala Piter Til.

"Prva osoba koja će živeti hiljadu godina, sigurno je živa već danas", reči su Obrija de Greja, molekularnog biologa koji tvrdi može da pobedi starenje i jednog od osnivača "Methuselah" fondacije , organizacije čiji je cilj da se produži ljudski život.

Radikalna predviđanja: U budućnosti ćemo menjati tela i bićemo besmrtni!

Dok oni objašnjavaju istraživanja koja bi mogla višestruko da produže ljudski život, nekima je i to malo i žele da žive večno. O "finansijerima besmrtnosti" nedavno je pisao Adam Lit Golner, autor "Knjige o besmrtnosti" koji kaže da bogataši ulažu veliki novac u istraživanja koja bi mogla da produže njihove živote ili čak da ih učini besmrtnima.

Jedan od njih je i Dmitri Itskov, dobro poznati ruski milioner koji je pokrenuo projekat "2045 Initiative" čiji je cilj da ljudima omogući da do 2045. godine ostvare "fizičku besmrtnost" i to na način da u budućnosti zamenimo svoja fizička tela s mehaničkim.

To je moguće (barem Itskov misli da je to moguće) tako da našu svest i ličnost odvojimo od fizičkog tela kako bi mogli da je koristimo u mehaničkim ili čak virtuelnim telima – slično kao što danas tražimo dokumenta na internetu i možemo im pristupati s različitih uređaja, tako bi, prema Itskovu, mogli tražiti našu svest u sajber prostoru i "učitati" je u nekom drugom i nebiološkom telu.

Do 2045. kompjuteri će biti inteligentniji od ljudi!

"Smrt nema previše smisla za mene. Kako osoba može da postoji i onda samo odjednom da nestane" , ovo je pogled na smrt izvršnog direktora "Oracle-a" Lerija Elisona koji je osnovao organizaciju "Ellison Medical Foundation" koja proučava načine na koji se može pobediti smrt. Za Elisona kažu da na smrt gleda kao na još jednog "korporativnog konkurenta koga želi da nadmudri".

http://www.youtube.com/watch?v=qMAwnA5WvLc

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track