ČUDNE SUDBINE: Ragbista se probudio i shvatio da je gej!

Preživeli moždani udar

ČUDNE SUDBINE: Ragbista se probudio i shvatio da je gej!

Ludi svet -
Bivši igrač ragbija Kris Birč doživeo je moždani udar na treningu, a nakon što se probudio otkrio je da je homoseksualac

Posle moždanog udara ljudi pretrpe razne stepene oštećenja uma, a veliki broj osoba premine. Neki koji su preživeli, pak, doživeli su iznenađenja dostojna Holivudskog filma!

1. Preživeo moždani udar i ne oseća tuguMalkolm Majat pretrpeo je moždani udar koji je oštetio frontalni deo njegovog mozga koji upravlja emocijama. Kao rezultat toga, izgubio je sposobnost da oseća tugu. "Nikada nisam depresivan. Tuga ionako neće ništa pomoći. Svakako bih radije bio uvek sretan, nego obratno. To je u stvari prednost", rekao je penzionisani vozač kamiona.

2. Igrač ragbija postao gej frizerBivši igrač ragbija Kris Birč doživeo je moždani udar na treningu, a nakon što se probudio otkrio je da je homoseksualac. Mladić (26) je pre moždanog udara bio heteroseksualac veren sa devojkom, no nakon moždanog udara, postao je gej, ostavio posao u banci i postao frizer.

3. Englez progovorio velški jezikNakon povrede mozga uzrokovane moždanim udarom, 81-godišnji Englez Alun Morgan zaboravio je svoj materinji jezik te progovorio velškim jezikom za kojeg je mislio da ga nikada nije naučio.

4. Žena progovorila s jamajčanskim akcentomLinda Voker iz Njukasla probudila se nakon moždanog udara i saznala da je potpuno promenila svoj naglasak. Stručnjaci veruju kako 60-godišnjakinja ima sindrom stranog naglaska, stanje u kom pacijenti govore drugačije nakon povrede mozga. Linda je jedan od samo 50 slučajeva tog sindroma u poslednjih 65 godina.Vokerovoj se ne sviđa to što joj se dogodilo jer se sada oseća kao druga osoba. "Neko mi kaže da zvučim kao Italijanka, moj brat mi kaže da zvučim slovački, a neko treći mi kaže da zvučim francusko kanadski. Poslednje što sam čula je da zvučim jamajčanski, jednostavno ne znam kako bih to objasnila", kazala je Voker.5. Posle moždanog udara postao digitalni umetnikKen Volters nije bio umetnički tip pre nego što je pretrpeo moždani udar 2005. godine. Nakon strašne nesreće koju je preživeo, bivši inženjer je ostao u invalidskim kolicima i bez posla, što je rezultiralo 19-godišnjom depresijom. Kada je izgledalo da ne može biti gore, Volters je pretrpeo moždani udar. No, moždano krvarenje koje je moglo učiniti Voltersov život još težim, došlo je s neočekivanim darom. Volters je počeo da bude digitalni umetnik što je dovelo do toga da je pokrenuo unosan posao i osnovao vlastitu tvrtku u dobi od 51 godine.

6. Žena nakon moždanog udara počela da oseća fantomsku treću rukuOvo neverovatno iskustvo dogodilo se jednoj Švajcarki koja je tvrdila da oseća da ima treću ruku. Doktori su je poslali na preglede, a nen neurolog pojavu je nazvao verodostojnom. Naime, kada su doktori ženu zamolili da pokrene svoju fantomsku ruku, njen je mozak na to reagovao kao da ona uistinu zaista postoji te kao da bi mogla biti pomaknuta. Kada su doktori od nje tražili da se počeše po obrazu, aktivirali bi se delovi mozga koji se odnose na dodir. Pri tom se aktivirao i vizualni korteks što je indiciralo da je pacijentkinja zaista i videla fantomsku ruku.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track