RASPUST U KANADI: Devojčica se vratila u školu kao dečak!

Odlučio

RASPUST U KANADI: Devojčica se vratila u školu kao dečak!

Ludi svet -
Njegovi nastavnici i deca iz razreda obavešteni su o transformaciji i više ga neće posmatrati kao devojčicu, a on će koristiti muške svlačionice i toalete

Jedanaestogodišnja Kanađanka po imenu Rena ovog septembra će se vratiti u školsku klupu predstavljajući se prvi put onako kako se i oseća - kao muško. Njeni roditelji su otkrili medijima da je primala injekcije kojima se odlaže pubertet da bi imala vremena da se prilagodi životu u ulozi dečaka po imenu Ren.

Ren Kaufman (Wren, 11) spreman je da započne život kao dečak. Njegovi nastavnici i deca iz razreda obavešteni su o transformaciji i više ga neće posmatrati kao devojčicu, a on će koristiti muške svlačionice i toalete. Rena, kako se zvala od rođenja, oduvek je znala da je drugačija, ali je njenim roditeljima trebalo vremena da shvate da nije samo muškobanjasta i da se oseća kao da je zarobljena u tuđem telu.

Devojčica je od malih nogu nosila kratku kosu, oblačila se u kostime superheroja iz stripova, a oko treće godine je pitala roditelje kada će, konačno, postati dečak. Kada je napunila devet godina, Rena je rekla roditeljima da zna da je drugačija i da ne može biti sretna kao devojčica. Uz pomoć Krisa Velsa s Instituta za studije seksualnih manjina Rena je započela transformaciju. Dobila je injekcije kojima se odlaže pubertet i uskoro će se školskim drugarima prvi put predstaviti kao Ren. Imaće vremena do 16. godine da odluči želi li, definitivno, započeti tretman muškim hormonima i kasnije se podvrgnuti operaciji promene pola. Ren je rekao da ga ponekad zadirkuju, ali da može izaći nakraj s tim. - Kada niste svoji, to je tužno i deprimirajuće. Drago mi je što sam rekao svima kako se osećam - kaže Ren.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track